follow me @jawahir18

Tuesday, December 29, 2009

*Study di bawah pOhon cEmara..=p*

Tuesday, December 29, 2009 4 Comments

Boleh masuk dalam pic2 hiasan dlam laman web usm tak???hehehe..

Aku memang sangat2 teringin untuk study kat bawah pokok....sambil2 melihat kehijauan alam ni...baru tenangkan...
dan keinginan aku tercapai waktu last sem lepas...
sewaktu kami hendak menghadapi peperiksaan akhir tahun sem I...

hik2..kira aku ni pencinta alam yang suka sangat lihat keindahan alam ni...
suka tgok matahari terbit,matahari terbenam,laut,air terjun,taman,bulan,bintang,meteor,asteroid..hahaha
...sume yang dapat tenangkan fikiran...
..=)..

wan da janji ngan aku nak tulis satu poem tuk gambar diatas...I'll wait 4 it wan....=p.

Monday, December 28, 2009

My GLoOmy...

Monday, December 28, 2009 0 Comments
Masuk malam ni,dah 4 malam aku tak dapat tdo..
hmm asyik tdo pkul 4 & 5 pagi je...
penat rasanya,sebb sampai sekarang tak habis2 agi kemas barang2 yang berlambak2 yang tersimpan dalam kotak...
dari tahun 1 tak penah bawak alik kat umah...
so,buku2 ngan note dr tahun 1 masih ad kat sini...nasib ada junior yang masuk..adala kite kasi sikit2...
ilmu kne kongsi...benda yang baik kite kne kongsi..klau tak nanti lama2 jadi busukk..hehee~...
Pembaharuan yang ada kat meja aku sebagai perhiasan...
adalah ikan laga...hik2..;)
kaler purple,klang mari...=)
sebagai ingatan kat family aku supaya nnt klau rindu kat dorang leh tgok2 ngan main2 ngan ikan laga...hahaha..
farid suka bela ikan laga..tengok ikan tu,mesti ingat kat die...
OpSss lupe nak gtau,nme ikan ite GLoOmy....

p/s:nak tangkap gambar gloomy,tapi nset rosak plak...sedih2~....

Wednesday, December 16, 2009

AL-FATIHAH buat Arwah....

Wednesday, December 16, 2009 2 Comments
Kini aku ada kat cc berdekatan ngan rumah opah aku dekat ipoh..
baru habis kenduri tahlil arwah pak cik sedara aku meninggal dunia...
seorang yang tak penah lekang ngan senyuman ngan lawaknyer..
sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah..
semoga rohnya dicucuri rahmat Allah.....
p/s:berada di kg...nt kite kongsi cerita yang lebih lanjut..nak rush,tman along settlekan keje die kat cc...

Tuesday, November 3, 2009

+4 NovEmbEr..bEsDay abG AyEd...+

Tuesday, November 03, 2009 3 Comments
HaPpy bEsDay aBanG FAriD...
Dah maSuk 7 Tahun.hehehe..
comeL dak keCik ni..
huhuhu~sori anGah tak dapaT sambuT besday nGan kamu..tahun lpas pun smE..
Waaaa~ sedih yer...=(..
nnT baLik anGah bLikan adiah ek??hehe..

Ini La MuhaMad FariD iZzuDin yang suke main game Counter strikE nagn NFSMW..huhu..
anGah pun tak terror kot..huahuhau

Muhamad Farid IzzuDin dah grad..congrats...hehe..=)

Semoga sentiasa berjaya dan jadi abang yang terbaik..
jge amir ngan adah elok2..hehe..
takmo nakal2 yer abaNg ayEd..
LovE u....

Friday, October 30, 2009

Si mOiMoY dan Si BobO..=)

Friday, October 30, 2009 5 Comments

Ini moimoy dan bobo..
pada suatu hari,mereka berdua berkenalan di satu tempat yang cantik lagi berseri iaitu di sebuah bilik kecil yang bernombor 017 (macam no maxisla plak)..hehehe..=)

moimoy dan bobo adalah jejaka bear2 yang macho lagi kacak serta ada gaya,mutu,keunggulan..
mereka tidak mengamalkan double consciousness apatah lagi dengan teori fungsionalism..
melting-pot pun bukan..hmmm masyarakat majmuk lagila bukan..sebab mereka ni beruang bukanla manusia..ahaks~

MaSA moimoy ngan bobo bergambar mereka malu2 plak..sebab mereka seksi..ewww malu i tgok..cume moimoy pkai mafella (kununnya sejukla tu..eleh..)
ramai yang kata mereka gay..sebab mereka selalu bersama..tapi yang sebetulnya.
mereka sememangnya bukan gay....sekali lagi TIDAK gay!!..ahaha..
taktau la,maybe ni adalah satu streotype yang membawa kepada prejudis dan diskriminasi terhadap bangsa bear2 sedunia...

Yang sebetulnya,mereka adalah satu keperluan sosial..adik tak boLe nak hidup biLa moimoy takde..
tu yang amik bobo kite tu..huhu...
tapi takpe,bobo ngan moimoy adalah saudara rapat lagi akrab...

Sekianlah kisah moimoy dan bobo untuk hari ini...
Klau ada bnDa yang pelik akan sye ceritakan ye..
sesungguhnya cerita ini ada berkaitan dengan SAU 309..
Hubungan etnik dan rasisme..
paper Dr. Siva yang saya nak amik 6/11/09 akan datang...

hasil nukilan kreatif..
adik & angah..

I gO..by Aizat...

Friday, October 30, 2009 2 Comments

hmm lagu ni merupakan salah satu lagu yang ada dalam filem talentime..akhir-akhir ni aku suka sangat dengar lagu ni..jom sme2 kita hayati lirik die...

So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more
And I go..
I go...

Hush now, dont shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face

Terasa nak cari ketenangan..
hmm,kan best dapat melihat keindahan air terjun dan dengar bunyi terjunan air yang menenangkan...

Wednesday, October 28, 2009

EntrY ni khAs unTuk ikA @ aChiK...

Wednesday, October 28, 2009 2 Comments
Ingat laGi waktu buDak ni Tadika...
baGai2 kejuTan yanG die buaT untuk kami sEkeLuarGa..
yanG paLing hebat ye dak keCik ni daLam mewarna..
seJuk haTi biLa dia cemErLang daLam sumE biDang...

Yang paLing maNis diela..
yanG paLing manja pun diE...
maNusia ada baik buruknya kan..
apE2 pun sayaNg sanGat ngan budak kecik ni...
"angah..doa masuk tandas camne ek??ajarkan ika..."
banyak yang die tanya,supaya dirinya menjadi lebih baik..

masa kite berempaT...
inGat lagi waktu main penabaLan puTri dekat Kak Lang..
seTiap soranG aLong kasi Nickname masing2..
sume ketawa riang ria..
mak ngan abah pun join sme..
tapi kami main 'Snap' ler..
hehehe..=)...

perGi bercuti dekat MeLaka,bukiT frasEr...
satu kenanGan terindah..
walaupun muka aku waktu tu macam penyanyi retro 60-an..
hik3..
ikA la budak yang paling kecik dan mendengar kata...
sonok bila ingat balik waktu tu...

Tapi lagi seronok bila balik rumah baru2 ni..
mak buatkan saya puding special..
Along balik kerumah sekejap untuk luangkan masa ngan saya...
adik2 main2 ngan saya..
alaNg belanja saya waffle...
Achik plak telah menyejukkan hati saya..
Abah nak sangat hantar saya balik..
tapi masa tu takde sape yang nak jaga adik..
abah pun terpaksa tinggal..
wat hati saya sedih sedikit...

malam sebelum saya bertolak...
along banyak bagi nasihat..
achik banyak berkongsi cerita ngan saya..
dah lama tak tdo satu katil same...
gembiranya rasa..sebab teringat waktu kecik dulu..
bercerita bukan main sampai ke pagi..
abah masuk bilik marah kami dulu..
baru kami nak tdo..

agaknya sebab semua dah pergi menunaikan tanggungjawab masing2..
aku belajar di penang..
along belajar di shah alam..
alang belajar di nilai..

Dan sekarang saya teringatkan achik..
semoga die dapat menjawab soalan peperiksaan sehabis baik..
semoga die capai apa yang die nak..
semoga die berjaya di dunia dan diahirat..
semoga die sentiasa berkilauan diantara semua permata..
dan yang penting...
semoga die dimurahkan rezeki..

p/s ----->
BuaT NUr ZuLaikhA..

Wednesday, October 21, 2009

SiapaKah MaNusiA Ini..???

Wednesday, October 21, 2009 5 Comments

SiApakaH maNusiA yaNg berpakAiaN ijaU dan ber bEg biRu ini???
teka jGan tak tEka..=P..


p/s:aku tgah tgok jgan pandang belakang congkak pada pkul 1.10 pagi dan aku agak terasa seram..hahaha..
tu yang ngarut marut disini..hik3..=)

Friday, October 16, 2009

rEQuEsT frOm NAna sHaFiNa..=)

Friday, October 16, 2009 6 Comments
Gambar ini aku letakkan dekat display image kat ym semalam..Tiba-tiba ada orang buzz dan meng 'ym' aku..hehehe..ni adalah conversation kami ---->

Nana Shafina: comelnye gmbar nie

jawahir 18: mekacih...

jawahir 18: pkai tudung fna ni..

jawahir 18: hehehe..

Nana Shafina: syes comel.. i request..msuk lam blog yer gmbar ni..hehe

Fina request tuk letak pic ni dlam blog.,Jadi, kite pun letaklah..hehehe..=)..Khas untuk FINA..Budak kecik intake 22 yang selalu tiDo..ni nak kne pkul bontot die ni..nakal cngat ye..hehe..

Gambar yang telah ditangkap itu,adalah sewaktu sebelum aku masuk ke kelas tutorial Dr Benny di foyer sk..

hari tu juga kumpulan kami wat presentation..Dalam banyak2 presentation sye suke present yang ni..Sebab dapat pujian dari Mr. Alvin ngan ramai orang..Puas hati..hehehe..Terima kasih kat Abang Fahmi,Zainal ngan Jasmine yang merupakan ahli group sye..Kepada semua yang dengar kami present pun sme..Maaf sebab sye banyak main mse present tu.huhuhu~

Yang aku tak boleh blah adalah trademark 'tut...' (bukan name sebenar) : "u apa

barang?"..hahaha..aku terkekek gelak..nasib tak putus urat tekak nih..hik3

Sunday, October 11, 2009

*Hepi BeSdaY haDi N Wan*

Sunday, October 11, 2009 9 Comments
wAh3..bulan 10 ni memang bnyak btul rancangan "lu kena beb"!!!..hahaha..
Tgah malam tadi kami memperkenakan hadi ngan wan...coz of their besday!!!..
happy beSday my LoveLy freNs..hmmm,walaupun terkantoi ngan pak Guard...
aku dah agak dah yang pak guard mesti datang kat port kami menyorok..huhuhu..
pe2 pun,tepung tu bukan besday boy ngan girl je kne..kami semua telah dimandikan dengan tepung gandum cap ape aku tak tau..
sebb orang lain yang blikan..huhu..
tapi extra untuk hadi,bila jijie datang cam pengganas telah baling satu plastik air yang aku pun tak tau la ape kandungan dan intipati yang lain dekat hadi...huhu..nasib tak dok dekat..
Acara "LU KENA BEB" ni telah diadakan dekat padang kawad...

zombie kg pisang(hadi) ngan wan yang menyambut hari jadi yang sme..tapi tahun lain2 ye..

ko nak buat pe ngan aku hah hadi????huhu..wan ngan hadi teman se'navy' aku..

jijie nak gak acting cam kami sambut besday sme2..ape2 je la labu..haha.

semua yang hadir menjayakan aktiviti ini..

happy besday hadi ngan wan..suprise!!

ini hadiah yang mereka dapat..=)

besday boy kne buat kerja amal,selepas semua krew tgalkan tempat begitu sje..haha..sje nak buli 2 orang yang sambut besday tu..takpe2 aku tolong ko yer hadi..

yang akan datang,john plak akan menjadi tua.
p/s:abisla ko john...aku ada bnda yg 'hell' nak bagi kat ko..hahaha(gelak jahat)
Walaupun pnat,tapi puas hati ini....

Monday, October 5, 2009

*HaPpy BeSday KAMAAZIDA..*

Monday, October 05, 2009 0 Comments
Kama ngan gelang yang siti kasi ngan bantal..
ingat!! ppg ad 3 orang...blossom,bubble ngan buttercup...
peluk bntal tu ingat kami,jawahir,nad ngan nonie ye...
hihi..=)

wahir (bubble), nad (buttercup) ngan Nonie (bLossOm)..kama (beSday girL)

yang penting adalah kamu dah dapat 20 batang bunga rosE...huhu.aku tgok pun jelous tau..hahah..takdela..
HopE kamaAzida sentiasa bahagia,panjang umor,murah rezeki dan mendapat apa yang dihajati selama ini..

Sonok dok berkongsi cerita ngan kamu semua malam tadi,baru dapat tau segala yang berlaku..
huhu,baru bape hari tak jumpe2 ngan korang sume..tapi bnyak bnda yang terjadikan..
apa2 pun,
nad ngan kama..kamu mesti tabah tau!!chayok2!!..

nonie,pertahankan dengan apa yang kamu dah dapat ngan ada sekarang..jgan nakal2 ye...
LovE u aLL's..

Sunday, October 4, 2009

BabY AFIF..=)..

Sunday, October 04, 2009 4 Comments
Pada 3.26 a.m...baru lpas abis mandi..sorang2 takut jugak..
huhu..kepanasan akibat isu panas yang dibawa oleh MT2 keLab AnSos..
ape yang penting maruah kLab AnSos terjaga!!..
Lupakan hal tu sekejap,dan yang penting seronoknyer dapat jumpe baby..
cucu untie asiah ngan uncle Misni..anak Kak Nor...hik3..comeL2!!..

AfiF(namE baby) tgah tdo..huhu..nmpak kpale die je kan..=p..waa~ bole digelar mak cik..cik wahir,cik wan ngan cik jasmine..


hihi..tu die muka baby afif..cumil tak???

Best sangat g umah untie ngan uncle,sampai tak sedar kami dok sne sampai nak dekat pkul 11 mlam..huhu..maaf untie ngan uncle lame2 plak kat situ..huhu..Ape2 pun mekasih bnyak2 dapat makan kat sne,sedap cngat..

Brita gembira,beG dompEt sye dah dijumpai..kak mala yang owner KE corner tu yang simpankan..
Syukur Alhamdulillah..kLau tak bnyak la kerje kne buat..huhu..

In conclusion,minggu ni bnyak peristiwa yang berlaku..

Friday, October 2, 2009

BonEka bErkAca...

Friday, October 02, 2009 6 Comments
Sampai bila boneka berkaca berada dalam dimensi khayalan..
ada mata tapi buta hatinya..
ada otak tapi kurang akalnya..
ada mulut tapi pahit katanya..
payah kalau boneka berkaca ada di depan mata..
kerana aku mungkin kurang enak melihat ia..

boneka berkata dialah yang berkuasa..
dialah ada segalanya,
dialah mahir dan faham tentang setiap perkara..
namun, aku tetap dengan apa yang ada dengan ku..
aku hargai apa yang telah diberikan kepadaku..
rasa cintaku pada Sang Pencipta melebihi segalanya..

Tidakkah boneka berkaca terfikir?..
mengapa ia hidup begini..
Hidup dalam bayangan..

Hasil nukilanku selepas beg dompet ilang..

Sunday, September 27, 2009

RenTeTan pEriStiwA...

Sunday, September 27, 2009 2 Comments
PerseDiaan mEnghadapi SyawaL....

KLau nak tau dak keCik ni La yang tLah mengerahkan seLuruh tenaGa diE dnGan membaNtinG tuLang mengEmas rumah..hEee..Farah yang dok sbuk mngeLuarkan cangkuk LanGsir...

Di paGi raya..


SukE gambAr ni,ad 2 periStiwa..sAtu-aLong ngan Farid tgah bersalaman,dan keduanya-mak ngan abah tgah memujuk Farah sebb die tak dapat sampul raya kaler pink lebih..paGi raya dah peninG2..hahaha..=)

Ni pun lawaks jugak..Muka adik aku ni yang semegah kerana teLah mendapat duiT raya..Tgok tu..KaLer meraH..hohoho~

Abah dengan perasaan yang senang hati telah ber'jejak kasih' dengan rakan karibnya...Dimana sewaktu muda mereka bersama2 bersekolah teknik bersama ( kire sewaktu zaman buAs dorangLa..)..hihi..=)

Mak Uda yang menjadi chef semasa kami membuat MajLis TahLiL untuk arwah aTuk dan perjumpaAn keluArga cik Ah (merangkap opah aku)


Angah,adah dan amir tengal kesengalan selepas balik dari rumah terbuka khairiawan...

Anak2 pak cik duAn memang sangat rajin,sopan satun,penyayang..hihi..tgok la adik beradik aku ni..hahaha..


"My BirthdAy cELEbraTioN
"

BErsAma FamiLy---->

Thanks cngat mak,abah,along,alang,achik,abang farid.amir ngan adah for my suprise celebration...

18/9/2009..inilah tarikh sebenar aku dilahirkan...
Sebenarnya saya bru bngun tdo selepas perjalanan balik dari penang ke kapar..huhu~
Dalam pkul 12 stgah tgah malam baru mereka mengejutkan saya..hehehe..agaknya dok terpikir2 nak ganggu sye tdo atau tak kot..At Last,mak bukak lampu dan mereka telah menyanyikan lagu besday untuk sye..bangun tdo je terus senyum sampai ke telinga..
hahaha..=)..
Besday saya mesti ada kelainan..Tahun ni mereka sambut saya ngan 20 jenis donut yang berbeza...Sempena umor saya yang sudah mencapai 20 tahun..
huhu angka "2" tu...
cam takut je kan....hik3..jangan takut tuk jadi dewasa kerana semakin dewasa kamu,kamu akan dapat lebih rasa hidup dekat dunia ni..Bak kata mak.."aku ni dah makan lebih garam dulu dari pada kamu"..huhuhu~


ALong telah membelikan sayE biG aPpLe donut..ada 20 jenis tau...
suprise giler..tapi kLau tGok lilin diE lagi suprisE..hahaha..=)

BerSama dak NAVY,intakE 22---->

Kek ini adalah pada 17/9/2009 dimana sye telah menyambut besday saya dengan ZielaWani(kembar kitE) di bilik fina,ikin dan eti..Thanks untuk rakan2ku intake 22..habis muka kna lumur ngan krim kek..ingat treatment muka k..huhu..Ziela jahat..=p

Tapi masa sambutan aku ni la yang paling menakutkan..sebelum sambut dorang cakap ngan aku yang puan Aida nak jumpa..rank holder kot..
hihi..kes beratla klau takde ujan ribut atau petir rank nak jumpa aku,ziela ngan chahkan..
aku pun agak cuakla masa tu...nasib baikla dorang tak auta aku suh tukar baju PT..tak pun klau dorang jahat mesti dorang suh tukar uniform 'night rig' atau 'bravo'..haha~nasib2 badan,bukak je pintu bilik..gelap..ada cam cahaya kat tgah2..rupa2nyer kek aku ngan ziela...Gilela,dah scary moviE kot..hahaha..=)

BerSama GeNG 737---->

Kek ni yanG aku paling suka tgok..sebb exotic
cngat..haha..ape2 sayang korang sangat2 my dear Geng 737..

16/9/2009..
Selepas sambutan berbuka yang dianjurkan olek kelab sains politik dengan usaha sama kelab ansos dan 3p..Aku telah diajak oleh nadia untuk tDo disana..disebabkan kama pun mahu balik keesokkan harinya,aku pun tdo disana..lagipun dah lama tak mengisi ruang dan masa bersama mereka..huhu..
nad amik aku naik motor die,tup2 da sampai atas,depan bilik..pintu terkunci...
aku pandang belakang tuk mencari nadia..huhu..tapi die dah takde..aku punye expectation,maybe g toilet kot...hmm nasib baik ada kunci spare..So,aku gne kunci akula...
Sangat memelikkan sebb aku tak dapat nak bukak ngan kunci tu..Rasa ketat,mcam dah agak da,somthing will be happen..
Last2 dapat bukak gak kunci,nonie telah menghujani aku ngan tepung..hohoho~
ingat salji ape..ishk2..pe ag,menjeritla aku..nasib baik tak dikenakan kompaun sebb buat bising..haha~
tapi,nadia pandai mengelak,disebabkan tidak mahu terkena tepung die menyorok dekat dalam toilet..Tak aci..
Semua ada waktu tu,kama,jasmine,nonie,nadia,siti,nina,shikin,fiza ngan aina..terharu cngat..sob sob..

Aku yang sudah terkena tepung..huhu..

Trimas banyak2 kepada semua yang mengingati saya.
kpada semua yang telah memberikan saya hadiah..relly apreciate it..
yang telah meng'wish' syE melalui friendster,facebook,tagged,sms dan telefon ,tak pun jumpa saya 'in personal'...trima kasih sangat kerana telah memberikan saya satu kenangan yang terindah yang tidak dapat dan tidak akan saya lupakan...
Tapi,takde sambutan ngan special sye..huhu..sedih..hadiah pun tak dapat dari die..mesej je..huhuhu..=(..kecik hati kuman..

Sunday, September 13, 2009

SaHur di Mc'D

Sunday, September 13, 2009 2 Comments
Sebenarnyer teringin sngat nak sahur kat mc'd..Lagi2 lpas aku balik dari umah,sampai kat penang pkul 4 pagi ari ahad (13/9)..my bee amik sye dekat sg nibong,ingat nak singgah Mc'D,tapi waktu tu sangat sejuk dan ujan..huhu~

Jadi,dengan tekad nyer,sye mau sahur mc'd jugak..ajak nadia,nonie ngan mien..kami sahur bersama..3 am aku dah dok terpacak kat bawah saujana..Abis mkan kat mc'D kami balik la..nak wat pe ag kan..hehehe.


kentang..huhu..kalori yg tinggi!!!

sonok2 dpat sahur disana..mcam satu mcd tu kami yang puye!!hahaha~

Saturday, September 12, 2009

Syukur ALhamduLiLLah..~

Saturday, September 12, 2009 12 Comments
Di sebabkan tak keruan sangat selepas mendengar abah telah dimasukkan kedalam unit rawatan rapi(icu) di Selangor Medical Centre(SMC)..aku telah balik kerumah pada hari khamis(10/9/09) ...sampai saje kat shah alam,k.Iza dan k.As (kwan aLong) telah amik aku dan terus pergi ke SMC..Memang tak sabar rasanya nak tgok keadaan abah macamne..Sebb tak puas dengan ap yang dikatakan oleh mak,aku nak tgok jgak abah ngan mata kepala aku sendri..
Sampai je kat SMC,dlam pkul 3 ptang...aku kna tggu dlu kat ruang menunggu sbb waktu melawat dalam pkul 5 ptg..Agak terkilan jugakla sbb opah ngan sedara mara aku yang lain da balik lpas melawat abah..RinDoo cngat kat opah..huhu~
Tapi mak naik jugak dlam pkul 4,sbb kat icu,hanya dalam 2 orang je bole skali masuk..
pkul 4 ptang kami naik,dan aku terus cari abah..sampai je dekat situ..nmpak abah yang baru habis di dialysis untuk kali kedua..Mak kate sebb kandungan asid dalam darah abah masih tinggi agi..huhu~..
Tapi yang paling melegakan hati aku,abah senyum waktu aku masuk menemui die..huhu.Tapi aku tahu,abah mesti cngat sakit..sebb aku tengok bnyak tiub2 yang disalurkan dlam badan die,,hmm tak sanggup sbnarnye tgok abah camtu lama2..lpas tye keadaan abah camne,aku kuar sekejap supaya kak as ngan kak iza dpat jumpe abah..

Abah sewaktu sye tgok die pada hari pertama sy sampai..~

Along marah sye sebb smpat ag tangkap gmbar abah waktu ni..tujuan aku sbnarnya tak nak kasi abah tgok muka sedih aku..Takkan semua anak2 dtang melawat die ngan muka sedih,nnt abah mesti susah hati ag.So,aku sedaya mungkin cuba simpan muka tu..huhu~..
Lpas tu,doktor kata abah dah bole dimasukkan kedalam wad biasa..
Syukur AlhamduliLlah,makin hari makin abah baik..Hari ketiga abah dah mula ada selera mkan..aku pun tmankan abah jlan2,supaya badan segar sikit..Yang paling best dapat buka sekali ngan abah..berbuka di wad 307..Bazaar kat seksyen 19 mmg sedap..hihi~..sebabkan abah suka mee hon,dam kami tak tahu yang mne sedap..kitorang belikan abah dua jenis mee hon..hehehe..=).
doktor kate, kerosakan buah pinggang abah adalah sementara..So,die perlu berada di wad setelah btul2 takde ap yang berlaku..Abah kne tahan kat icu sebb paras gula die naik ngan mendadak..sebb tahap gula tula,doktor mengesahkan abah rosak kedua2 belah buah pinggang..mse tu aku sangat rsau..Tapi nasib baik selpas di dialysis untuk kali keduanya dan doktor dapat tau perkara yang sbnar..

Abah,lpas ni jaga pemakanan anda yer..Sayang abah sngat2!!!..

Mak yang sentiasa tunggu abah kat hospital..

Lpas subuh je mak terus g hospital,sebb orang perempuan tak bole nak tdo kat sne,tu wad laki2..huhu~..kami yang kakak2 ni kne jge adik2 di rumah,farid,amir ngan farah..Dorang pun tak dapt lawat abah kat hospital,sbb takut terkena jangkitan H1N1..faham2 jela hospitalkan,tempat orang sakit..huhu..Aku sempat bagi dorang tgok gambar abah je..Amir tye kat aku,npe doktor tak kasi bju yang cntik2 kat abah??..Bole plak die tye cmtukan..Tapi takpela,budak kecik apa yang die tahu,tugas kita yang kne terangkan kat diekan..heheh..Amir2..

Nasib baik mak pandai bawak kereta..huhu~
Klu tak mesti mati akal nak ntar abah g hsptal camne..Sempat agi mak berpesan kepada anaknya supaya kitorg kne pndai bwk kereta..sebb klu ad ape2 kecemasan senang kamu semua..

So,bila sye nak amik lesen ae???huhu~

Wednesday, September 9, 2009

Tarikh ini aKan syE inGat..09.09.09

Wednesday, September 09, 2009 4 Comments
09.09.09..

seLepAs mOrnInG inSpectiOn~
dApaT tau sEsuaTu yG mnyebbkAn maTa sye mnjaDi paNas dan hATi tEraSa pedih..
rsA nak baLik umAh cnGat waktu tu jGak..
yAnG paLinG peNtiNg dpAt tGOk AbAh depan maTe sye..

abah ngan pak ngah sewaktu perkhwinan k.siti

esok,pda jam 0945H sye akan menaiki bas dan bertolak ke klang..Doakan sye berjaya sampai kat sne dan jumpa my luvly dad..hmm thanks kat semua kwan2,uncle misni dan unty asiah walaupun sye jarang cntct unty ngan uncle,tapi kamu berdue bnyak support sye..

Doakan abah dan kluarga kami yer..

Tuesday, September 8, 2009

KaTak mEnari,sipOt mEnjEriT..~

Tuesday, September 08, 2009 6 Comments
suDah pKuL 2 paGi..
maTa syE segar bugar lagi..
dah 2 hari tak dapat tDo..
mEngapaKah?
katak sudah menari2,sipOot pun dah menjeriT2...
huhu..aku yang tak tdo2 agi..
adakah disebabkan oLeh makhluk dibawah ini..
yang aku tELah miNum untuk 2 mLam yang berturut..huhu~

"Si Nescafe original"..rasanya telah diperbaharui..

p/s:post ini adalah sewaktu aku tgah sengal dan gembira selepas kerja yang terbengkalai sudah siap dilakukan oleh ku..

Monday, September 7, 2009

NavY n mY soCiAL LifE..=)

Monday, September 07, 2009 4 Comments
GotOng-RoyOng dan MajLis bErbuka puaSa si SeKolah Pendidikan Khas(peNgLihaTan) ALma...

MajLis ini berLangsung pada hari sabtu 5 SepTember 2009 (merangkap hari jadi mien)..hehe..So far,program ini berlangsung ni lancar,tetapi ad bnda yang telah menganggu moOd sye disnE..hehe..mari kita lihat ape yang aku dah buat kat sne..jeng3...

Adik2 di sekoLah ALMA..

kaMi sEdia menGerahkan tEnaga..(my big bro,me n Gg)

Semua Anggota yang tErLibat..

sye bersame ayu n shasha..

Pasukan kaMi seDang BereNtap nGan MiDs LadiEs..yEoh,aku ngan putEri..GoAL bALL~.

dikeLiLingi nGan anaK2 Laskar pELangi..

Sedap sanGt perSembahan Nasyid doranG..Buat aku ingin titiSkan air matE..huhu

pengalaman yang memang tidak boleh untuk diLupakan..Mse aku kat sne,aku amat kagum dengan sifat tolong menolong dan berdikari diorang..Amat softspoken,ckap ngan penuh tertib dan menghormati antara satu sama lain..Agaknya sifat manusia apabila kita kekurangan sesuatu, bru akan sedar akan tingginya langit dan dalam nya bumi..huhu~
Jadi,bagi manusia yang sudah sempurna dari sudut fizikal dan mental..jgan bertindak mengikut nafsu..Fikirlah dahulu sebelum bertindak..

Hmm nak kongsi satu cerita sewaktu aku sedang menunaikan solat sunat terawih di dewan sekolah ALma.Klu tak silap waktu tu sudah masuk rakaat yang keenam..Sblum kami pergi ke rakaat ke-5,ada seorang budak ni tlah meninggalkan saf tuk mngambil wudu' smula ataupun hendak ke tandas..yang pasti die telah kluar skjap dan tinggalkan telekung di atas tempat solatnya..Kami terus merapatkan saf.Then die kembali semula,mencari telekungnya..
Tiba2 aku terasa seperti ada orang menarik kain telekungku,dan tangan yang kecil tiba2 muncul sewaktu aku sedang ruku'..akan terkjut berukla,sebb tba2 tngan bole kuar antara kami..haha,hilang khusyuk solat kjap..Rupe2nyer budak tu cari kain telekung die..huhu..akibat die tak nampak,die just merasa ngan tangan.Tapi kira hebat juga,sbb die dapat tau mne kedudukan telekung die walaupun tak nampak..huhu..sememangnya ad kelebihan setiap ciptaan Allah.tapi agak horror sekejapla..hahaha..=p

SELEPAS ITU>>>


7 septEmbEr 2009 (nuZul QuraN)..KOMTAR + bukA nGAn kWan2 ku..

Seperti tajuk diAtas..

aku ngan dalam bas rapid penang menuju ke komtar..Terdapat rakan yang lain ikut serta dalam perjaLanan ke KOmtar ini...

kain yang aku telah beli denGan harga RM50,harga sebenar 75...nasib pndai tawar menawar..hihi..tak sempat pun nak wat bju raya gne kain ni..Tempahan sudah ditutup..Takpe,nnt kita cari baju yang da siap..ni spare tuk mase dpan..

PkuL 8 Malam di MUTIARA..ALong,ADik,JaSminE,Aziz,Wan,aKu,Ain fIkri,Kak AniS,Kak QemEk,SuhAnA,MiRA,HaFiz,NadIa nGan ZainAl berbuKa atau deNgan kate lainnya DiNner bersAme..

sampai kat Mutiara je Along merajuk ngan kite..huhu..sedih Tau!!.sib baik jiran tetangga back up..huhu..Agak terkiLan jugak sebb ada yang tak dapat hadir,fedit ngan rafi kne buka di masjid bwah buddies..tHen abAng fahMi,ada hal lain..Aina dan Asyraf yang kurang sihat..Begitu juga denGAn HAdi..Hmm k.Ida yang kne g buka nGan KeLab PenyAnyAng..FadLi g buKa tuk PERKASA..GeNg Kak AziE sebb ad koMitmEnt lain..Dan adik ipAr aLonG yg Takmo g..huhu..=(

jasmine jiranku,adik,nadia ngan aLong

My sis~K.Mira,k.Suhana,K.QemEk nGan K.AnySs..

Yang voguE giTu,Zainal, nad ngan hafiz..

Ain fikri, syE, Wan nGan Aziz..

Makan ngan dorang waktu ni teringat plak aku ngan mase zaman aku puasa waktu jadi budak first year dulu..hahaha..Terserempak ngan ain fikri,aziz ngan fadli di KFC qb..dan kami telah berbuka bersame..Klau tak silap kami pergi kesane selepas ujian mid term PoLitik di PHS 2..hihi..nak release tenSiOn koT..haha..Ini gambar die:

Waktu tu ari jumaat (18/9/2008)..hehehe..ingat ag waktu ni wan kasi secret recipe tuk sye..=)..disebalik jasmine,aku ngan wan ada ain fikri(sblah wan),aziz(sblah aku) ngan Fadli(sblah aziz)

Buka ngan kak anyss ngan kak zana di cafe cg..(k.ida yang tgkap pic ni)

Gambar ni ditangkap mase kami jlan2 di Qb sebelum buka bersame mereka..aku sewaktu masuk 19 tahun yang tidak matang..hEeee~

Anyway,mmg seronok kalau dapat kumpul ramai2..bnyak bnda yang bole dikongsi bersama..

Hope we can stiLL keep in tOuch togEthER..

Tuesday, September 1, 2009

PerHimpUnAn kEmErdEkAaN pErinGkAt nEGeRi KedAh & mASaK2 bErsAme..=)

Tuesday, September 01, 2009 10 Comments
HAri KemErdEkAan KALi ke-52
Pada hari Isnin bersamaan 31 Ogos (10 ramadhan 1430H) pada jam 0445H kami telah berkumpul di padang kawad USM atau bahasa lain nya Square Parade...hehehe..nape ek kami kumpul kat sne..Ini semua gara2 sambutan hari kebangsaan yang ke-52..Pada mulanya kami diberitahu aktiviti pada hari tu adalah kawad merdeka.Padahal,sampai je kat situ kami just masuk dan menghadiri perhimpunan kemerdekaan...Pagi tu ngantuk cngat..Aku telah tertidur..ZzzzZZZzzz..(hik3 kantoi..)

ROTU NAVY USM di Dewan Sri Negeri,Wisma Aman Alor Setar,Kedah.

LicIn2..Tulun2..ngehehe..

Nani, Abang Lah ngan aku di depan pagar..haha.terasa aku pendekla plak..

Intake 22 (muka semua sememeh..nantuk kot)

Dak navy nak terbang???..Impossible..hahaha.

Ngan Abang Lah..(bila nak jumpa kakak ipar ni!!nak jumpa kak farah..)

Senyum sokmo deh..=)

Berakhirla kisah aku menyambut kemerdekaan negara Malaysia pada tahun ni...PeaCe no WAr..Tu je yang aku nak ckap..Sye bencikan peperangan,sukakan kEdamAian...hihi.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sebelum tu,30 aribulan aku telah main masak2 ngan geng 7-37 yang sentiasa suka nak main masak2..Tapi arini memang menu die gila2 extreme.Aku pun tak sangka yang kami bole masak bnyak cngat..sO far masakan yang dimasakan sangat sedap..hikhihik..Cadang ceritanya,nak berkongsi masakan dengan zainal dan hafiz..Tapi disebabkan bnada yang tak boleh dielakkan kami telah masak2 bagi kat zainal ngan hafiz sikit..Ape lagi zainal ngan hafiz jgan lupa balas..haha..balas jgan tak balas..

Menu yang kami masak...
kuih-muih:kek batik,karipap, dan keropok..
LAuk: Tomyam dan Telu Dadar serta NAsi PUtih..
Air: SiRAp SeLAsih..

Kuih muih kami..MAkn kuih dulu,solat then bru mkan mkanan berat ye..

Proses pembuatan karipap..BUat sendiri tau,tak bli yang dah siap ad..

Bahan2 yang disediakan terlebih dahulu..DAh macam kenduri da..haha..

YAng paling penting..Aku just buat satu je karipap,sebab tok guru yang mengajarnya sangat tegas..(si cik siti wan Kembang)..huhu..TAkowt tu,cian sume ank murid takut nak tye die..hihi..aku just pembuat kek batik yang setia..Yang terasa best cngat bila semua berebut nak bwak kek batik kita..Thanks semua,gembira mkan buka ngan kamu..

YAng menyertai Gotong royong dan MAjlis berbuka puasa di Bilik 7-37 adalah Nadia,nonie,jasmine,NIna,daL,Ct,Syikin,Kama,Aina dan saya..Lpas mkan mereka semua menganalisis berita yang berlaku hari ini.Tapi,aku ngan aina tertdur..Waa~ dah lama tak tdur dengan katil lamaku..huhuhuh..

KAmi SEmuA..JAsMInE takde,sebb die Yang tAngkap pIc ni..(di BAzaar depan RST)

LAiN kaLi BuAt AGi aE CaYAng2ku...=)