follow me @jawahir18

Friday, October 30, 2009

Si mOiMoY dan Si BobO..=)

Friday, October 30, 2009 5 Comments

Ini moimoy dan bobo..
pada suatu hari,mereka berdua berkenalan di satu tempat yang cantik lagi berseri iaitu di sebuah bilik kecil yang bernombor 017 (macam no maxisla plak)..hehehe..=)

moimoy dan bobo adalah jejaka bear2 yang macho lagi kacak serta ada gaya,mutu,keunggulan..
mereka tidak mengamalkan double consciousness apatah lagi dengan teori fungsionalism..
melting-pot pun bukan..hmmm masyarakat majmuk lagila bukan..sebab mereka ni beruang bukanla manusia..ahaks~

MaSA moimoy ngan bobo bergambar mereka malu2 plak..sebab mereka seksi..ewww malu i tgok..cume moimoy pkai mafella (kununnya sejukla tu..eleh..)
ramai yang kata mereka gay..sebab mereka selalu bersama..tapi yang sebetulnya.
mereka sememangnya bukan gay....sekali lagi TIDAK gay!!..ahaha..
taktau la,maybe ni adalah satu streotype yang membawa kepada prejudis dan diskriminasi terhadap bangsa bear2 sedunia...

Yang sebetulnya,mereka adalah satu keperluan sosial..adik tak boLe nak hidup biLa moimoy takde..
tu yang amik bobo kite tu..huhu...
tapi takpe,bobo ngan moimoy adalah saudara rapat lagi akrab...

Sekianlah kisah moimoy dan bobo untuk hari ini...
Klau ada bnDa yang pelik akan sye ceritakan ye..
sesungguhnya cerita ini ada berkaitan dengan SAU 309..
Hubungan etnik dan rasisme..
paper Dr. Siva yang saya nak amik 6/11/09 akan datang...

hasil nukilan kreatif..
adik & angah..

I gO..by Aizat...

Friday, October 30, 2009 2 Comments

hmm lagu ni merupakan salah satu lagu yang ada dalam filem talentime..akhir-akhir ni aku suka sangat dengar lagu ni..jom sme2 kita hayati lirik die...

So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more
And I go..
I go...

Hush now, dont shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face

Terasa nak cari ketenangan..
hmm,kan best dapat melihat keindahan air terjun dan dengar bunyi terjunan air yang menenangkan...

Wednesday, October 28, 2009

EntrY ni khAs unTuk ikA @ aChiK...

Wednesday, October 28, 2009 2 Comments
Ingat laGi waktu buDak ni Tadika...
baGai2 kejuTan yanG die buaT untuk kami sEkeLuarGa..
yanG paLing hebat ye dak keCik ni daLam mewarna..
seJuk haTi biLa dia cemErLang daLam sumE biDang...

Yang paLing maNis diela..
yanG paLing manja pun diE...
maNusia ada baik buruknya kan..
apE2 pun sayaNg sanGat ngan budak kecik ni...
"angah..doa masuk tandas camne ek??ajarkan ika..."
banyak yang die tanya,supaya dirinya menjadi lebih baik..

masa kite berempaT...
inGat lagi waktu main penabaLan puTri dekat Kak Lang..
seTiap soranG aLong kasi Nickname masing2..
sume ketawa riang ria..
mak ngan abah pun join sme..
tapi kami main 'Snap' ler..
hehehe..=)...

perGi bercuti dekat MeLaka,bukiT frasEr...
satu kenanGan terindah..
walaupun muka aku waktu tu macam penyanyi retro 60-an..
hik3..
ikA la budak yang paling kecik dan mendengar kata...
sonok bila ingat balik waktu tu...

Tapi lagi seronok bila balik rumah baru2 ni..
mak buatkan saya puding special..
Along balik kerumah sekejap untuk luangkan masa ngan saya...
adik2 main2 ngan saya..
alaNg belanja saya waffle...
Achik plak telah menyejukkan hati saya..
Abah nak sangat hantar saya balik..
tapi masa tu takde sape yang nak jaga adik..
abah pun terpaksa tinggal..
wat hati saya sedih sedikit...

malam sebelum saya bertolak...
along banyak bagi nasihat..
achik banyak berkongsi cerita ngan saya..
dah lama tak tdo satu katil same...
gembiranya rasa..sebab teringat waktu kecik dulu..
bercerita bukan main sampai ke pagi..
abah masuk bilik marah kami dulu..
baru kami nak tdo..

agaknya sebab semua dah pergi menunaikan tanggungjawab masing2..
aku belajar di penang..
along belajar di shah alam..
alang belajar di nilai..

Dan sekarang saya teringatkan achik..
semoga die dapat menjawab soalan peperiksaan sehabis baik..
semoga die capai apa yang die nak..
semoga die berjaya di dunia dan diahirat..
semoga die sentiasa berkilauan diantara semua permata..
dan yang penting...
semoga die dimurahkan rezeki..

p/s ----->
BuaT NUr ZuLaikhA..

Wednesday, October 21, 2009

SiapaKah MaNusiA Ini..???

Wednesday, October 21, 2009 5 Comments

SiApakaH maNusiA yaNg berpakAiaN ijaU dan ber bEg biRu ini???
teka jGan tak tEka..=P..


p/s:aku tgah tgok jgan pandang belakang congkak pada pkul 1.10 pagi dan aku agak terasa seram..hahaha..
tu yang ngarut marut disini..hik3..=)

Friday, October 16, 2009

rEQuEsT frOm NAna sHaFiNa..=)

Friday, October 16, 2009 6 Comments
Gambar ini aku letakkan dekat display image kat ym semalam..Tiba-tiba ada orang buzz dan meng 'ym' aku..hehehe..ni adalah conversation kami ---->

Nana Shafina: comelnye gmbar nie

jawahir 18: mekacih...

jawahir 18: pkai tudung fna ni..

jawahir 18: hehehe..

Nana Shafina: syes comel.. i request..msuk lam blog yer gmbar ni..hehe

Fina request tuk letak pic ni dlam blog.,Jadi, kite pun letaklah..hehehe..=)..Khas untuk FINA..Budak kecik intake 22 yang selalu tiDo..ni nak kne pkul bontot die ni..nakal cngat ye..hehe..

Gambar yang telah ditangkap itu,adalah sewaktu sebelum aku masuk ke kelas tutorial Dr Benny di foyer sk..

hari tu juga kumpulan kami wat presentation..Dalam banyak2 presentation sye suke present yang ni..Sebab dapat pujian dari Mr. Alvin ngan ramai orang..Puas hati..hehehe..Terima kasih kat Abang Fahmi,Zainal ngan Jasmine yang merupakan ahli group sye..Kepada semua yang dengar kami present pun sme..Maaf sebab sye banyak main mse present tu.huhuhu~

Yang aku tak boleh blah adalah trademark 'tut...' (bukan name sebenar) : "u apa

barang?"..hahaha..aku terkekek gelak..nasib tak putus urat tekak nih..hik3

Sunday, October 11, 2009

*Hepi BeSdaY haDi N Wan*

Sunday, October 11, 2009 9 Comments
wAh3..bulan 10 ni memang bnyak btul rancangan "lu kena beb"!!!..hahaha..
Tgah malam tadi kami memperkenakan hadi ngan wan...coz of their besday!!!..
happy beSday my LoveLy freNs..hmmm,walaupun terkantoi ngan pak Guard...
aku dah agak dah yang pak guard mesti datang kat port kami menyorok..huhuhu..
pe2 pun,tepung tu bukan besday boy ngan girl je kne..kami semua telah dimandikan dengan tepung gandum cap ape aku tak tau..
sebb orang lain yang blikan..huhu..
tapi extra untuk hadi,bila jijie datang cam pengganas telah baling satu plastik air yang aku pun tak tau la ape kandungan dan intipati yang lain dekat hadi...huhu..nasib tak dok dekat..
Acara "LU KENA BEB" ni telah diadakan dekat padang kawad...

zombie kg pisang(hadi) ngan wan yang menyambut hari jadi yang sme..tapi tahun lain2 ye..

ko nak buat pe ngan aku hah hadi????huhu..wan ngan hadi teman se'navy' aku..

jijie nak gak acting cam kami sambut besday sme2..ape2 je la labu..haha.

semua yang hadir menjayakan aktiviti ini..

happy besday hadi ngan wan..suprise!!

ini hadiah yang mereka dapat..=)

besday boy kne buat kerja amal,selepas semua krew tgalkan tempat begitu sje..haha..sje nak buli 2 orang yang sambut besday tu..takpe2 aku tolong ko yer hadi..

yang akan datang,john plak akan menjadi tua.
p/s:abisla ko john...aku ada bnda yg 'hell' nak bagi kat ko..hahaha(gelak jahat)
Walaupun pnat,tapi puas hati ini....

Monday, October 5, 2009

*HaPpy BeSday KAMAAZIDA..*

Monday, October 05, 2009 0 Comments
Kama ngan gelang yang siti kasi ngan bantal..
ingat!! ppg ad 3 orang...blossom,bubble ngan buttercup...
peluk bntal tu ingat kami,jawahir,nad ngan nonie ye...
hihi..=)

wahir (bubble), nad (buttercup) ngan Nonie (bLossOm)..kama (beSday girL)

yang penting adalah kamu dah dapat 20 batang bunga rosE...huhu.aku tgok pun jelous tau..hahah..takdela..
HopE kamaAzida sentiasa bahagia,panjang umor,murah rezeki dan mendapat apa yang dihajati selama ini..

Sonok dok berkongsi cerita ngan kamu semua malam tadi,baru dapat tau segala yang berlaku..
huhu,baru bape hari tak jumpe2 ngan korang sume..tapi bnyak bnda yang terjadikan..
apa2 pun,
nad ngan kama..kamu mesti tabah tau!!chayok2!!..

nonie,pertahankan dengan apa yang kamu dah dapat ngan ada sekarang..jgan nakal2 ye...
LovE u aLL's..

Sunday, October 4, 2009

BabY AFIF..=)..

Sunday, October 04, 2009 4 Comments
Pada 3.26 a.m...baru lpas abis mandi..sorang2 takut jugak..
huhu..kepanasan akibat isu panas yang dibawa oleh MT2 keLab AnSos..
ape yang penting maruah kLab AnSos terjaga!!..
Lupakan hal tu sekejap,dan yang penting seronoknyer dapat jumpe baby..
cucu untie asiah ngan uncle Misni..anak Kak Nor...hik3..comeL2!!..

AfiF(namE baby) tgah tdo..huhu..nmpak kpale die je kan..=p..waa~ bole digelar mak cik..cik wahir,cik wan ngan cik jasmine..


hihi..tu die muka baby afif..cumil tak???

Best sangat g umah untie ngan uncle,sampai tak sedar kami dok sne sampai nak dekat pkul 11 mlam..huhu..maaf untie ngan uncle lame2 plak kat situ..huhu..Ape2 pun mekasih bnyak2 dapat makan kat sne,sedap cngat..

Brita gembira,beG dompEt sye dah dijumpai..kak mala yang owner KE corner tu yang simpankan..
Syukur Alhamdulillah..kLau tak bnyak la kerje kne buat..huhu..

In conclusion,minggu ni bnyak peristiwa yang berlaku..

Friday, October 2, 2009

BonEka bErkAca...

Friday, October 02, 2009 6 Comments
Sampai bila boneka berkaca berada dalam dimensi khayalan..
ada mata tapi buta hatinya..
ada otak tapi kurang akalnya..
ada mulut tapi pahit katanya..
payah kalau boneka berkaca ada di depan mata..
kerana aku mungkin kurang enak melihat ia..

boneka berkata dialah yang berkuasa..
dialah ada segalanya,
dialah mahir dan faham tentang setiap perkara..
namun, aku tetap dengan apa yang ada dengan ku..
aku hargai apa yang telah diberikan kepadaku..
rasa cintaku pada Sang Pencipta melebihi segalanya..

Tidakkah boneka berkaca terfikir?..
mengapa ia hidup begini..
Hidup dalam bayangan..

Hasil nukilanku selepas beg dompet ilang..