follow me @jawahir18

Saturday, September 12, 2009

Syukur ALhamduLiLLah..~

Di sebabkan tak keruan sangat selepas mendengar abah telah dimasukkan kedalam unit rawatan rapi(icu) di Selangor Medical Centre(SMC)..aku telah balik kerumah pada hari khamis(10/9/09) ...sampai saje kat shah alam,k.Iza dan k.As (kwan aLong) telah amik aku dan terus pergi ke SMC..Memang tak sabar rasanya nak tgok keadaan abah macamne..Sebb tak puas dengan ap yang dikatakan oleh mak,aku nak tgok jgak abah ngan mata kepala aku sendri..
Sampai je kat SMC,dlam pkul 3 ptang...aku kna tggu dlu kat ruang menunggu sbb waktu melawat dalam pkul 5 ptg..Agak terkilan jugakla sbb opah ngan sedara mara aku yang lain da balik lpas melawat abah..RinDoo cngat kat opah..huhu~
Tapi mak naik jugak dlam pkul 4,sbb kat icu,hanya dalam 2 orang je bole skali masuk..
pkul 4 ptang kami naik,dan aku terus cari abah..sampai je dekat situ..nmpak abah yang baru habis di dialysis untuk kali kedua..Mak kate sebb kandungan asid dalam darah abah masih tinggi agi..huhu~..
Tapi yang paling melegakan hati aku,abah senyum waktu aku masuk menemui die..huhu.Tapi aku tahu,abah mesti cngat sakit..sebb aku tengok bnyak tiub2 yang disalurkan dlam badan die,,hmm tak sanggup sbnarnye tgok abah camtu lama2..lpas tye keadaan abah camne,aku kuar sekejap supaya kak as ngan kak iza dpat jumpe abah..

Abah sewaktu sye tgok die pada hari pertama sy sampai..~

Along marah sye sebb smpat ag tangkap gmbar abah waktu ni..tujuan aku sbnarnya tak nak kasi abah tgok muka sedih aku..Takkan semua anak2 dtang melawat die ngan muka sedih,nnt abah mesti susah hati ag.So,aku sedaya mungkin cuba simpan muka tu..huhu~..
Lpas tu,doktor kata abah dah bole dimasukkan kedalam wad biasa..
Syukur AlhamduliLlah,makin hari makin abah baik..Hari ketiga abah dah mula ada selera mkan..aku pun tmankan abah jlan2,supaya badan segar sikit..Yang paling best dapat buka sekali ngan abah..berbuka di wad 307..Bazaar kat seksyen 19 mmg sedap..hihi~..sebabkan abah suka mee hon,dam kami tak tahu yang mne sedap..kitorang belikan abah dua jenis mee hon..hehehe..=).
doktor kate, kerosakan buah pinggang abah adalah sementara..So,die perlu berada di wad setelah btul2 takde ap yang berlaku..Abah kne tahan kat icu sebb paras gula die naik ngan mendadak..sebb tahap gula tula,doktor mengesahkan abah rosak kedua2 belah buah pinggang..mse tu aku sangat rsau..Tapi nasib baik selpas di dialysis untuk kali keduanya dan doktor dapat tau perkara yang sbnar..

Abah,lpas ni jaga pemakanan anda yer..Sayang abah sngat2!!!..

Mak yang sentiasa tunggu abah kat hospital..

Lpas subuh je mak terus g hospital,sebb orang perempuan tak bole nak tdo kat sne,tu wad laki2..huhu~..kami yang kakak2 ni kne jge adik2 di rumah,farid,amir ngan farah..Dorang pun tak dapt lawat abah kat hospital,sbb takut terkena jangkitan H1N1..faham2 jela hospitalkan,tempat orang sakit..huhu..Aku sempat bagi dorang tgok gambar abah je..Amir tye kat aku,npe doktor tak kasi bju yang cntik2 kat abah??..Bole plak die tye cmtukan..Tapi takpela,budak kecik apa yang die tahu,tugas kita yang kne terangkan kat diekan..heheh..Amir2..

Nasib baik mak pandai bawak kereta..huhu~
Klu tak mesti mati akal nak ntar abah g hsptal camne..Sempat agi mak berpesan kepada anaknya supaya kitorg kne pndai bwk kereta..sebb klu ad ape2 kecemasan senang kamu semua..

So,bila sye nak amik lesen ae???huhu~

12 comments:

shazida echizen said...

semoge ayah kamu cepat sembuh syg...

JaWaHiR_18 said...

thanks my dear,
kamu pun sme tau..
jge kesihatan..
skrang ni sye takut sngat klau orang2 disisi sye sakit..
huhu~..

jordan said...

b brave wahir!!! smoga ayahanda tercinta cepat sihat!! sama2 kita doakan ye...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

alhamdulillah...

semoga kesihatan abah brtambah baik..

tgk pic abah wahir tu tingat kat arwah tok wan masa dlm icu..

:(

JaWaHiR_18 said...

jordan~..
thanks to you...
InsyaAllah..

Kak AnySs~
jgan sedih ae kak anyss,
semoga tok wan akak termasuk dlam golongan kekasih Allah..
Amin..

farhana afri said...

adik. huhuu..naper family orang tak tahu pown ayah kamoo masuk wad..??
waaa~~ kecewa jap..ngee~~
semoga cepat sembuh..dari along sekeluarga...
ase orang baru jer jumpa ayah adik tyme hari anugerah tu...

JaWaHiR_18 said...

farhana afri~
Along..
sori sebb tak gtau family along..
agipun sebb adik sibuk hal abah sngat,tak teringat pun nak gtau kamu sekeluarga..
lagipun adik da tak tau along gne no yang mne..
Anyway,thanks for the wishes..
fmily kita dua tetap bersamakan sejak kat grik,kg jawa..
cme kami je pindah kapar dlu..
huhu~

armouris said...

info tentang kegagalan buah pinggang kat sini - Kegagalan Buah Pinggang

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]order making software, [url=http://firgonbares.net/]coreldraw glass buttons[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] photoshop elements 3 for mac cheapest software
software graphics macromedia fireworks [url=http://firgonbares.net/]school software purchase[/url] discount software com
[url=http://firgonbares.net/]educational software for kids[/url] i buy photoshop
[url=http://firgonbares.net/]legal to buy oem software[/url] software discount software
office 2007 enterprise genuine error [url=http://firgonbares.net/]nero 9 megaupload[/b]

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software shops, [url=http://sunkomutors.net/]discount software house[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] quarkxpress templates for comics and cartoonists Mac Parallels
discount vista software [url=http://sunkomutors.net/]where to buy cheap software[/url] discount microsoft office 2003
[url=http://sunkomutors.net/]purchase software[/url] downloadable spyware software
[url=http://sunkomutors.net/]dvd player software downloads[/url] acdsee 6
office computer software [url=http://sunkomutors.net/]adobe photoshop cs4 keeps locking up[/b]

Anonymous said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software canada inc, [url=http://murudobaros.net/]microsoft office 2007 enterprise sv[/url]
[url=http://murudobaros.net/]Ultimate Mac OS[/url] nero 9 uninstaller portable acdsee
adobe acrobat 9 distiller trouble [url=http://murudobaros.net/]buy computer software[/url] nero essentials
[url=http://murudobaros.net/]software for medical shop[/url] route sales software
[url=http://murudobaros.net/]you buy photoshop[/url] ms office 2003 key
free downloads of softwares [url=http://murudobaros.net/]cheap software visual[/b]

Anonymous said...

[url=http://vonmertoes.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]buy photoshop 4, [url=http://hopresovees.net/]discount software online[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] buy photoshop cd windows xp safe mode
physician office software [url=http://bariossetos.net/]where to buy dreamweaver[/url] discount oem software
[url=http://hopresovees.net/]discount microsoft office small[/url] itunes for windows xp
[url=http://bariossetos.net/]educational software language[/url] adobe acrobat 9 pro student pricing
selling academic software [url=http://hopresovees.net/]crack for adobe acrobat pro 9[/b]