follow me @jawahir18

Sunday, September 27, 2009

RenTeTan pEriStiwA...

PerseDiaan mEnghadapi SyawaL....

KLau nak tau dak keCik ni La yang tLah mengerahkan seLuruh tenaGa diE dnGan membaNtinG tuLang mengEmas rumah..hEee..Farah yang dok sbuk mngeLuarkan cangkuk LanGsir...

Di paGi raya..


SukE gambAr ni,ad 2 periStiwa..sAtu-aLong ngan Farid tgah bersalaman,dan keduanya-mak ngan abah tgah memujuk Farah sebb die tak dapat sampul raya kaler pink lebih..paGi raya dah peninG2..hahaha..=)

Ni pun lawaks jugak..Muka adik aku ni yang semegah kerana teLah mendapat duiT raya..Tgok tu..KaLer meraH..hohoho~

Abah dengan perasaan yang senang hati telah ber'jejak kasih' dengan rakan karibnya...Dimana sewaktu muda mereka bersama2 bersekolah teknik bersama ( kire sewaktu zaman buAs dorangLa..)..hihi..=)

Mak Uda yang menjadi chef semasa kami membuat MajLis TahLiL untuk arwah aTuk dan perjumpaAn keluArga cik Ah (merangkap opah aku)


Angah,adah dan amir tengal kesengalan selepas balik dari rumah terbuka khairiawan...

Anak2 pak cik duAn memang sangat rajin,sopan satun,penyayang..hihi..tgok la adik beradik aku ni..hahaha..


"My BirthdAy cELEbraTioN
"

BErsAma FamiLy---->

Thanks cngat mak,abah,along,alang,achik,abang farid.amir ngan adah for my suprise celebration...

18/9/2009..inilah tarikh sebenar aku dilahirkan...
Sebenarnya saya bru bngun tdo selepas perjalanan balik dari penang ke kapar..huhu~
Dalam pkul 12 stgah tgah malam baru mereka mengejutkan saya..hehehe..agaknya dok terpikir2 nak ganggu sye tdo atau tak kot..At Last,mak bukak lampu dan mereka telah menyanyikan lagu besday untuk sye..bangun tdo je terus senyum sampai ke telinga..
hahaha..=)..
Besday saya mesti ada kelainan..Tahun ni mereka sambut saya ngan 20 jenis donut yang berbeza...Sempena umor saya yang sudah mencapai 20 tahun..
huhu angka "2" tu...
cam takut je kan....hik3..jangan takut tuk jadi dewasa kerana semakin dewasa kamu,kamu akan dapat lebih rasa hidup dekat dunia ni..Bak kata mak.."aku ni dah makan lebih garam dulu dari pada kamu"..huhuhu~


ALong telah membelikan sayE biG aPpLe donut..ada 20 jenis tau...
suprise giler..tapi kLau tGok lilin diE lagi suprisE..hahaha..=)

BerSama dak NAVY,intakE 22---->

Kek ini adalah pada 17/9/2009 dimana sye telah menyambut besday saya dengan ZielaWani(kembar kitE) di bilik fina,ikin dan eti..Thanks untuk rakan2ku intake 22..habis muka kna lumur ngan krim kek..ingat treatment muka k..huhu..Ziela jahat..=p

Tapi masa sambutan aku ni la yang paling menakutkan..sebelum sambut dorang cakap ngan aku yang puan Aida nak jumpa..rank holder kot..
hihi..kes beratla klau takde ujan ribut atau petir rank nak jumpa aku,ziela ngan chahkan..
aku pun agak cuakla masa tu...nasib baikla dorang tak auta aku suh tukar baju PT..tak pun klau dorang jahat mesti dorang suh tukar uniform 'night rig' atau 'bravo'..haha~nasib2 badan,bukak je pintu bilik..gelap..ada cam cahaya kat tgah2..rupa2nyer kek aku ngan ziela...Gilela,dah scary moviE kot..hahaha..=)

BerSama GeNG 737---->

Kek ni yanG aku paling suka tgok..sebb exotic
cngat..haha..ape2 sayang korang sangat2 my dear Geng 737..

16/9/2009..
Selepas sambutan berbuka yang dianjurkan olek kelab sains politik dengan usaha sama kelab ansos dan 3p..Aku telah diajak oleh nadia untuk tDo disana..disebabkan kama pun mahu balik keesokkan harinya,aku pun tdo disana..lagipun dah lama tak mengisi ruang dan masa bersama mereka..huhu..
nad amik aku naik motor die,tup2 da sampai atas,depan bilik..pintu terkunci...
aku pandang belakang tuk mencari nadia..huhu..tapi die dah takde..aku punye expectation,maybe g toilet kot...hmm nasib baik ada kunci spare..So,aku gne kunci akula...
Sangat memelikkan sebb aku tak dapat nak bukak ngan kunci tu..Rasa ketat,mcam dah agak da,somthing will be happen..
Last2 dapat bukak gak kunci,nonie telah menghujani aku ngan tepung..hohoho~
ingat salji ape..ishk2..pe ag,menjeritla aku..nasib baik tak dikenakan kompaun sebb buat bising..haha~
tapi,nadia pandai mengelak,disebabkan tidak mahu terkena tepung die menyorok dekat dalam toilet..Tak aci..
Semua ada waktu tu,kama,jasmine,nonie,nadia,siti,nina,shikin,fiza ngan aina..terharu cngat..sob sob..

Aku yang sudah terkena tepung..huhu..

Trimas banyak2 kepada semua yang mengingati saya.
kpada semua yang telah memberikan saya hadiah..relly apreciate it..
yang telah meng'wish' syE melalui friendster,facebook,tagged,sms dan telefon ,tak pun jumpa saya 'in personal'...trima kasih sangat kerana telah memberikan saya satu kenangan yang terindah yang tidak dapat dan tidak akan saya lupakan...
Tapi,takde sambutan ngan special sye..huhu..sedih..hadiah pun tak dapat dari die..mesej je..huhuhu..=(..kecik hati kuman..

2 comments:

IZZUDDIN said...

a ah..aku suka tengok gambar nmbor dua tu...

JaWaHiR_18 said...

trimas din...
akula tukang ambil gambarnyer..
hahaha..=)
akhirnya aku nmpak jugak ko kat blog aku ni..
rajin2 la singgah...
ahakS~..