follow me @jawahir18

Wednesday, April 22, 2009

ExAm wEek Vs HoliDaY aT yAn,KeDAh..

18 APRIL 2009 [sabtu]
Berjalan-jalan di kedah.Ini adalah gara-gara rancangan kak anis dan kak ida yang tidak diduga..Ingat lagi malam tu,17 April,aku saje tgok status k.anis dalam ym...dia kata ecok nak naik gunung jerai..spe nak ikut????..so,aku pun saje mengacah mau ikut..tak sangka akhirnya aku pun terjun dalam plan mereka untuk menaiki gunung jerai...akhirnya,akak2 aku ni telah tetapkan pkul 8 pagi tunggu kat bus stop depan khaleel..So excited!!!!,aku tdo lambat malam tu..hahaha..smpai k.anis da ubah status ym dia suh aku ngan k.qemek tdo..hee~

M03-7-37,SAUJANA:
aku dah bangun dari tidur...solat ngan siapkan diri dengan apa yang patut..Lepas habis packing barang aku bersama jasmine pergi ke tempat yang telah ditetapkan..hahaha..k.ida(pilot kami) pun mengambil kami dekat bus stop depan khaleel..Pengembaraan pun bermula......

GUNUNG JERAI:
Laju gila k.ida bawak kereta,aku rasa cam tak sampai satu jam dah sampai..huhu..Rasanya last aku jalan ngan mak aku kat kedah waktu aku masa kecik2..masa farid,farah ngan amir takde ag..So,bagi aku yang baru nak meningkat dewasa,this is first time k!!..hihihi..first time jugak ngan kawan-kawan aku kat sini..=)..suka cangat..Best2!!..
Masa nak naik gunung jerai,rasa sejuk cangat..ada rasa sejuk atas gunung tu..k.anis ngan k.ain dah keluarkan kepala mereka melalui tingkap dan menjerit2 dah...gembira cangat kot..hahahaha..tangkap gambar dan ad jumpa kawan baik kak qemek...Monyet!!!!..hihi..dari bukak2 tingkap luas2,abis gelabah tutup tingkap bila cik nyet ada depan mata...ape2 pun cian kat kak ida,tak dpat nak main2 mcam kami dlam kereta,dia kna concentrate bawak kereta...takpe k.ida,jasamu sentiasa dikenang!!!!


thanks kak ida!! tanpa mu kami tidak kemana2..sebb kitaorang semua tak de lesen.hee~

Di atas gunung jerai..berjalan sambil tgkap pic..


Belakang kami ad muzium,tapi tak leh masuk,dlam proses baik pulih..



k.anis,aku ngan k.ida...



k.ida,k.anis,jasmine dan aku diatas gunung jerai..=)


HUTAN LIPUR SERI PERIGI:
kat hutan lipur seri perigi ni ada air terjun..tapi kami tak mandi kat sini,kami nak mandi kat tempat yang berdekatan ngan kg tok wan kak anis..kat sini kami berkesempatan untuk menaiki kuda..hahahaah..tak sangka dapat naik kat sini.sebab kat sini sepatutnya takde kuda,tapi disebabkan ad orang bwak kuda2 dia jalan2 sekitar kwasan ni,kami pun dengan tak malunya naikla..hihi.nama kuda yang aku naik ni saddam...'Saddam' kuda yang jinak!!!


Saddam dan aku,baik puyer pose..


AIR TERJUN TITI HAYUN:
sebenarnya aku dah lupa nama air terjun yang aku pergi ni..lpas aku post,k.anis bagitau kat aku yang nma nyer titi hayun..so,aku edit loh..huhu..Aku dapat kongsi gambar ni je la ngan korang..gambar tangan kami bertiga,kak anis,kak qemek dan aku..Tak baik tgok anak dara orang mandi,so gambar kami mandi tidak ditayangkan..hahaha~..Seronok dapat pergi kat sini.berendam ada la dalam 2 jam..hilang stress,baring2 dalam air..makan2,buat facial (thanks kak ain,facialkan muka sy!!)..tempat yang kami lepak ni tak ramai orang..tapi dekat kawasan bawah dah rasa cam ad sukaneka kluarga,sebb ad yang bawak family dorang main bola dalam air..Apa2 pun kami enjoy!!!




PANTAI TANJUNG DAWAI:
Setelah habis mandi,kami rehat jap kat kampung tok wan kak anis..solat zohor dan tdo jap..sebab waktu tu agak panas klau nak g kat jeti tanjung dawai..so,amik masa rehat..aku pun tdo la kat ruang tamu..kak qemek ngan kak ain dah merayau dengan basikal tok kak anis..aku sibuk diulit mimpi...ahaks~..jasmine gerak aku banyak kali da,tapi rasa best cngat tdo dlam suasana kg..huhu..akhirnya aku bangun jugak..selepas solat asar kami pun bertolak ke pantai tanjung dawai....


semua masuk..tapi mna kak ain???


tak tau apa yang dicari di pasiran pantai..

gadis pantai tanjung dawai~


JETI TANJUNG DAWAI:

Dekat jeti ni,kitaorang membeli belah sikit tuk kawan2 kami yang dok kat hostel tu..Cian dorang,minggu ni dah la tgah exam week..tapi kami keluar jugak..aku ngan jasmine belikan untuk gadis 7-37 keropok..Nanti boleh kami masak sama2..hihi..untuk family aku ada aku belikan belacan tumbuk ngan ikan bilis yang sememangnya murah kat sane..




MAKAN SEAFOOD:

Masa makan kat sini,mmg tak puas hati..Tom yam dia cngat mahal..5 ringgit satu kpala..pada aku mahal la kan..sebb aku rasa dlam 3 ringgt dah dapat..huhu..tapi biarlah,aku malas sebb tomyam nant spoil kami puyer keseronokan..biarkan sajalah labu.....

kami tgah memesan order mamam..=)

Wahh dapat tengok matahari terbenam..klau dapat tengok dengan orang tersayang mesti romantik kan..hahaha~

in romantic mood~


TAMAN KOTA LAMA,PULAU PINANG:

dah sampai kat pulau pinang,alang2 dah keluar..kitaorang pun bercadang keluar jlan2 kat pulau pinang..Pergi kat kota lama,sambil rehatkan minda melihat air laut...


Lastly,dalam pkul 12 tgah malam rasanya aku sampai ke bilik..berjalan waktu exam week..hmm,tak sangka aku buat camtu..sebab aku tak pernah agi buat camni..Klau dulu,study week mesti kna study,klau tak..rasa cam ilmu tu akan kuar ilang camtu je..hahaha~..maybe sebb gap exam aku jauh cngat..sebab tu rasa agak bosan nak menunggu untuk menjawab exam..

By the way,thanks to kak ida,kak,anis,kak ain,kak qemek dan jasmine yang sama2 pergi berjalan2 kat yan,kedah...Kamu semua mmg best ngan gila2!!

=)......

2 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha.....

best kan??

len kali kita g lg...

btw tmpat kita mandi tu namanya TITI HAYUN...

JaWaHiR_18 said...

Gadis Kampung sEpara bandar:

ok k.anis..
dah edit post baru,tmbah nama air terjun..
ingat tau,lain kali g lagi.
hihi..
mungkinkah waktu exam week ag???
hmmmm...