Tuesday, April 7, 2009

HeAvy rAin vs SeCreT rEcipE..= ????

5 days wit my family...
tak rasa macam 5 hari pun,huhu...rasa macam kejap sngat..apa2 pun thanks dekat seseorang yang bawak saya balik rumah hari tu..

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

sangat2 best balik aritu,tapi kami sekeluarga tak dapat luangkan masa bersama selalu..sebab masa aku balik tu,abah asyik kerja pagi sambung petang je,along ngan fatin plak g kerja awal pagi balik malam jugak..huhu.It's okay,dah jumpa ngan dorang dah rasa terubat rindu aku ni..

sabtu 4 april 2009 pkul 7.15 pm..
aku bersama mak ngan adik-adik kecik aku yang lain pergi ke Sacc Mall,Shah Alam gara-gara nak beli kek secret recipe untuk menyambut kejayaan fatin dalam SPM..nak jadi cerita,aku keluar dari kereta je nak pergi beli kek tu,tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya..aku dah dapat hint dari along da,sebb dia kata kat kl dah ujan lebat giler..Malangnya,payung tiada di dalam kereta..huhuhu...aku pun terusla pergi beli kek chocolate indulgences yang semmgnya family kami addicted..hahaha..

Masa membeli kek tu,ujan mencurah2 dengan sngat lebat..pndnganku kabur,awan itam..suasana yang membingitkan dengan bunyi guruh yang kuat bersama kilat..Masa aku tunggu tu,skali banner yang terletak kat kedai secret recipe tu terjatuh..terkenala kat kpala minah sorang tu ngan kekasih dia..cian dia,pastu dah tak lalu nak makan plak..klakar je tgok mereka berdua,sbb awek dia dah malu..huhu,padahal takde sapa yang tgok..huahuahua..

Meh cite kejadian yang agak mengelikan hati aku plak..haha..lpas dah bli kek tu,aku pun keluar menunggu mak aku yang tak mahu-mahu jugak bergerak amik anak dia kat depan pintu shopping mall tu..huhu.aku la tu kan..ujan lebat takpe,aku bole redah lagi..tapi guruh ngan kilat tu yang aku lmah tu..bole plak masa tu aku boleh terbayang klau aku redah kna kilat,surat khabar yang bertarikh 5 april akan bertajuk begini:"Seorang remaja perempuan terbunuh gara-gara meredah ujan lebat selepas membeli kek untuk menyambut kejayaan adiknya"..tak ke tragis bunyi yer..tak sempat nnt sambut ngan makan kek tu ngan family aku..So,aku ngan blurnya tunggula mak aku..At last,mak gerakkan jugak kereta tu amik aku kat depan shopping mall..bukan takmo tepon mak aku suh gerak,tapi talefon my mom,tertinggal plak..jammed btul..huhu..

Aku pun tunggu la ngan penuh kesabaran,mak pun datang...aku pun melangkah la nak masuk kedalam kereta..jalan penuh dengan ketelitian...tup..tup..aku pun terjatuh...adeh,segan sih..kek yang aku pegang tu pun telah rosak sedikit..gara-gara aku menahan daripada jatuh dengan kek tu...bangun-bangun je aku masuk dalam kereta,aku ngan mak aku gelak bukan main lagi..rasa sangat lawak..hahahaha..lagi beberapa langkah untuk aku masuk dalam kereta,dah terjatuh..licin sngat tu,nonie kamu puyer selipar telah membuatkan ku jatuh..huahuahua..apa2 pun kek tu telah penyek,dan aku pun tak boleh buat ape2 dah..hahaaha,nasibla yer kamu fatin nabila..

Balik je rumah,along ngan fatin dah ada kat dalam rumah da.aku pun malas nak suprise2..sebb mulut adik2 kecik aku ni tak bole bagitau rahsia..masuk2 umah dah bising2 dekat kak lang dia yang kami belikan dia kek..huhu..takpela,adikkan huhu..Anyway,memang nikmat gila dapat makan whole kek chocolate indulgences secret recipe ngan family aku..Wallah,what a lovEly taste..hmm macam biasa nak kongsi pic ngan kamu semua....marila tengok gambar kek yang telah aku rosakkan..hahaha..


Chocolate indulgence yang telah aku 'destroy' kan..haha..



Semoga FATIN NABILA success selalu!!

Minggu ni aku mkan banyak sngat kek,lpas bli kek tuk fatin..buat kek chocolate plak lagi..makan la kek lagi..huhu..abisla saya kalori yang aku makan sudah bnyak sih..huhu..ada bawak sikit bagi group kawan2 aku makan kat usm ni..dorang ckap sedap!!yeAh!!...OpSss lupa plak nak wiSh for my mom n Dad.."HAPPY ANNIVERSARY".Ulang tahun perkahwinan mak ngan abah yang ke-24,5 april 2009 aritu..

4 comments:

Anonymous said...

hahahha...plz fwd all da pic to me..

the-radicalz said...

hehehe..xpela..bkn slalu..janji org tu dh x down msa kt campus..anyway,take care...huhuhu

JaWaHiR_18 said...

To alOng-takmo fwd pic tu,sebb kamu tak belikan sy cupcake pun..huhu

the-radicalz-thank you so much..=)..so sweet..hehe

Anonymous said...

cupcakes on your way...okie dokie