follow me @jawahir18

Friday, March 4, 2011

Bahagianya Dapat Pakwe Macam Die...


Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh
tolong each other
Di suatu hari yang giler forever
depan Yang Maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betul... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain
tengok jugak...
Tapi takut nanti terbakar dek
api neraka
Di suatu hari yang giler forever...

Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betul... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung...
Supaya masa dia jumpa dengan Kekasih dia
Yang Utama...
Dia lagi cantik dan berseri mengahadapNya...
Saya pun tumpang dapat pahala
Pergh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya...
Tak tido, tak makan... rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama...
Dia tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Al-Quran untuk
penenang jiwa...
Semoga lebih cintakanNya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya...
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau...
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla
bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn
Asar Maghrib gitu
Dia tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya...

Kesimpulannyee...
Saya memang sayang dia...
Nak jumpe dia giler forever
Yang forever punya forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...
Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak
lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri
Ya Allah ampunkanlah kami...
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

No comments: