follow me @jawahir18

Sunday, November 21, 2010

Berlawan dengan LIPAS...haiyark!!!

fuhhhh...
lipas plak aku nak cite kan..hahaha..
kejadian lipas ni bukanla menakutkan sangat tapi yang agak menyeramkan sebab aku pegi tengok cerita hantu bangku kosong sebelum aku berjumpa dengan si lipas itu..huhuhu


(klik pada gambar jika mahu lihat dengan lebih jelas)
*padahal taknak besar2..kang aku tak bukak2 blog ni kang..haha*

Seram tak die puye poster..huhu..Aku tak la tengok permulaan cerita ni sebab aku dah tertido kt bilik..sebab ade si cilik 3 orang yang dok menari2 mengacau aku dalam bilik tdo..aku terus bangun ke ruang tamu
tup..tup..kat ruang tamu tu dorang tgah layan cerita hantu bangku kosong..adeiii..aku ngan mamai2 dok layan la jugak kan..sampaila aku segar bugar sebab melihat aksi2 seram mereka..*tapi kurang seramla jugak*..hahaha

ok,abis tgok cite tu,sume dok g buat hal masing2..aku yang dah tdo tadi takdela aku nak pegi tdo..
dalam pukul 1.30 pagi aku g la mandi sebab panas sangat..
dok2 best mandi...tiba2....
ketik2..tik2...ae bunyi yang tak menyenangkan aku...
jeng2...lipas tu terbang ke lantai bilik air..
adusss ngacau sungguh ni..
aku terusla berlari keluar mencapai shieldtox...
dan menyembur lipas itu sambil rasa kegelian..hahaha..lawak dowh..sume wat bodoh aku jerit2 waktu tu..huhu..
da settle aku smbur dan lipas tu hilang..aku sambungla mandi balik..
dalam keadaan berjaga2la jugak..
dah habis mandi ni...aku pandang bawah kat lantai..lipas tu ade balik..
tapi tengah nyawa2 ikan..huhu
bila la plak die ada kat bawah ni..
aku dahla tengah ade feel seram lagi lepas tgok cite hantu bangku kosong tu..
then,aku kuar terus biarla lipas tu menyambung nyawa sorang2..
huhu..
apalagi aku tak tutup lampu bilik air lagi..
nasib adik aku yang sorang ni tak tdo lagi..
Farid jadi peneman aku kat dapur nak tutup lampu,air dan segala bagai..
tup2...ada lagi sekor lipas yang cergas..
bergerak2 menuju kearah aku..
adoiii..apa la plak ni..
farid dah jerit2..
aku nak memaintainkan diri aku depan adik..
dan untuk menjadi tauladan dan kakak yang berani depan farid..
aku slow2..blah g depan..
amik penyembur serangga tu..
dan sembur lipas tu....
hahahaha..amik ko!!..
Akhirnya 2 ekor lipas telah aku kerjakan pada pagi2 buta itu..
hahaha..

p/s: lipas adalah serangga perosak..ia akan rosakkn ap sekalipun waima akhlak anda..haha..lu pikirla sendiri ya!!*

sekianla cerita sang perawan dan seekor lipas..kui2..

No comments: