follow me @jawahir18

Wednesday, October 28, 2009

EntrY ni khAs unTuk ikA @ aChiK...

Ingat laGi waktu buDak ni Tadika...
baGai2 kejuTan yanG die buaT untuk kami sEkeLuarGa..
yanG paLing hebat ye dak keCik ni daLam mewarna..
seJuk haTi biLa dia cemErLang daLam sumE biDang...

Yang paLing maNis diela..
yanG paLing manja pun diE...
maNusia ada baik buruknya kan..
apE2 pun sayaNg sanGat ngan budak kecik ni...
"angah..doa masuk tandas camne ek??ajarkan ika..."
banyak yang die tanya,supaya dirinya menjadi lebih baik..

masa kite berempaT...
inGat lagi waktu main penabaLan puTri dekat Kak Lang..
seTiap soranG aLong kasi Nickname masing2..
sume ketawa riang ria..
mak ngan abah pun join sme..
tapi kami main 'Snap' ler..
hehehe..=)...

perGi bercuti dekat MeLaka,bukiT frasEr...
satu kenanGan terindah..
walaupun muka aku waktu tu macam penyanyi retro 60-an..
hik3..
ikA la budak yang paling kecik dan mendengar kata...
sonok bila ingat balik waktu tu...

Tapi lagi seronok bila balik rumah baru2 ni..
mak buatkan saya puding special..
Along balik kerumah sekejap untuk luangkan masa ngan saya...
adik2 main2 ngan saya..
alaNg belanja saya waffle...
Achik plak telah menyejukkan hati saya..
Abah nak sangat hantar saya balik..
tapi masa tu takde sape yang nak jaga adik..
abah pun terpaksa tinggal..
wat hati saya sedih sedikit...

malam sebelum saya bertolak...
along banyak bagi nasihat..
achik banyak berkongsi cerita ngan saya..
dah lama tak tdo satu katil same...
gembiranya rasa..sebab teringat waktu kecik dulu..
bercerita bukan main sampai ke pagi..
abah masuk bilik marah kami dulu..
baru kami nak tdo..

agaknya sebab semua dah pergi menunaikan tanggungjawab masing2..
aku belajar di penang..
along belajar di shah alam..
alang belajar di nilai..

Dan sekarang saya teringatkan achik..
semoga die dapat menjawab soalan peperiksaan sehabis baik..
semoga die capai apa yang die nak..
semoga die berjaya di dunia dan diahirat..
semoga die sentiasa berkilauan diantara semua permata..
dan yang penting...
semoga die dimurahkan rezeki..

p/s ----->
BuaT NUr ZuLaikhA..

2 comments:

Anonymous said...

:'(
sedih bler bce kata2 tu..alhamdulilah,seronok sgt.mcm xpercaya..sangat ika sgt2

JaWaHiR_18 said...

sangat ika sgt2????
apakah itu??
percayalah wahai anonymous..
hehehe..=p