Thursday, February 18, 2010

*Mir2..=)*

Pagi2 aku bangun, aku tgok adik2 da riuh rendah nak siap2 pegi kesekolah..Mase ni aku sempat tangkap gambar adik lelaki aku yang paling kecik AMIR DIAUDDIN..Ni muke dak yang selalu comot..=)

Gosok2 mate ag die..mesti ngantuk ag kan..tpi budak ni bgus,takde selalu merungut2 susah nak g sekolah..hihi..

AmIr ada dua uniform,satu baju kuning yang ad dlm pic ni ngan kaler purple..Ingatkan arini die pki kaler purple..Melepas nak tgkap gambar die pki bju kaler tu..huhu..Sempat Amir salam ite sebelum pegi sekolah..Kiss die kat pipi,sebb aku dah nak balik penang lpas dorang kesekolah..sure tak jumpe amir,farid ngan kak cik yg sedang sibuk2 siap kesekolah tu..

NEXT----->

I-ciTy ngan Sambutan besDay abah ngan kak Chik..


Abg ijam ngan along serta adik2..ijam ngan family mak ngah datang ke rumah..

Anda dicekup kerana duduk ditempat yang gelap,walaupun dipenuhi dgan lampu yg terang bederang..hahaha..=p

Saya pegang ni..hah,sye pegang!!!..

AyeD, Amir dan Adah yg mmg selalu wat pose2 manje gitu..

Udah penat berjlan cuci mata lihat lampu2..hehe.

Farah wat gye olD-skuL..ahakS~

Eh2,Farid ada la disitu..kami la 7 beradik @ 7-EleVen gitu..

Farid sudah cekak pinggang,itu menandakan kite kne berhenti menangkap gmbor..huhu.

Selepas puas jalan2 ke i-city shah alam melihat pokok yang ada lampu-lampu kami pun balik kerumah untuk meyambut hari jadi abah ngan ika..Motif jalan2 kesitu pun sebab takde keje nak cari keje..hahaha..nak buat alasan kononnya nak jalan2 kat sne,tpi pada masa yang same g amik kek abah yang telah ditempah oleh along pada sebelah petangnya..

*SupRisE!!*

Abah hanya bole melihat karenah anak-anak nya yang memang suke tiup2 lilin ni..Cian abah,besday sendiri tak dapat ditiupnya..huhu

Bayangkan,lilin terpaksa dipasang sebanyak 4 kali sebb..kali pertama tiup,Farid sorang je yg tiup sume lilin..Yang kedua plak si kak chik tu sje nyakat tiup cpat2..ketiga amir plak tiup..last2 farah sudah mengeluarkan kuasa jeritan die,pasangla lilin itu buat kali ke empat..Dan farah pun tiup dengan tenang..Tu pun selepas dapat warning dari along..haha..=)

Kek becoming abah,belated kak chik dan long2 becoming farah ngan amir..hehehe..chocolate indulgence secret recipe..*like dis cake so much*..=)

p/s:maaf kerana gambar yang anda lihat kurang jelas atau kabur2 kerana kami hanya mnggunakan handset cikai untuk menangkap gambor..

Friday, February 5, 2010

Baru Aku Tahu~

Baru aku tahu..
kadang air itu tak selalunya tenang..
bunga itu tak selalunya mekar...
rasa itu tak selalunya sedap dan..
mungkin pahit yang akan datang.
layu yang akan menyembah bumi,
buaya di air yang tenang...

kadang-kadang ingin rasa bersendirian,
melihat keindahan alam ciptaan Tuhan.
melihat makhluk lain adalah lebih baik dari
melihat karenah manusia yang susah dijangkakan...

tapi bagaimana pokok dapat berdiri dengan teguh tanpa akarnya,
bagaimana lebah akan hidup jika tidak bunga yang kluarkan madunya..
bagaimana ikan dilautan hidup tanpa air yang ada..
bagaimana manusia akan hidup tanpa orang lain yang berada disisinya...

Klau kita endahkan orang lain..kita akan diendahkan..
klau kita keji orang lain..kita akan dikeji..
klau kita benci orang lain..kita akan dibenci..
kita kan dapat ap yang kita lakukan..

p/s:tidak ada kena mngena dengan yang masih hidup atau yang sudah tiada~..