Tuesday, September 1, 2009

PerHimpUnAn kEmErdEkAaN pErinGkAt nEGeRi KedAh & mASaK2 bErsAme..=)

HAri KemErdEkAan KALi ke-52
Pada hari Isnin bersamaan 31 Ogos (10 ramadhan 1430H) pada jam 0445H kami telah berkumpul di padang kawad USM atau bahasa lain nya Square Parade...hehehe..nape ek kami kumpul kat sne..Ini semua gara2 sambutan hari kebangsaan yang ke-52..Pada mulanya kami diberitahu aktiviti pada hari tu adalah kawad merdeka.Padahal,sampai je kat situ kami just masuk dan menghadiri perhimpunan kemerdekaan...Pagi tu ngantuk cngat..Aku telah tertidur..ZzzzZZZzzz..(hik3 kantoi..)

ROTU NAVY USM di Dewan Sri Negeri,Wisma Aman Alor Setar,Kedah.

LicIn2..Tulun2..ngehehe..

Nani, Abang Lah ngan aku di depan pagar..haha.terasa aku pendekla plak..

Intake 22 (muka semua sememeh..nantuk kot)

Dak navy nak terbang???..Impossible..hahaha.

Ngan Abang Lah..(bila nak jumpa kakak ipar ni!!nak jumpa kak farah..)

Senyum sokmo deh..=)

Berakhirla kisah aku menyambut kemerdekaan negara Malaysia pada tahun ni...PeaCe no WAr..Tu je yang aku nak ckap..Sye bencikan peperangan,sukakan kEdamAian...hihi.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sebelum tu,30 aribulan aku telah main masak2 ngan geng 7-37 yang sentiasa suka nak main masak2..Tapi arini memang menu die gila2 extreme.Aku pun tak sangka yang kami bole masak bnyak cngat..sO far masakan yang dimasakan sangat sedap..hikhihik..Cadang ceritanya,nak berkongsi masakan dengan zainal dan hafiz..Tapi disebabkan bnada yang tak boleh dielakkan kami telah masak2 bagi kat zainal ngan hafiz sikit..Ape lagi zainal ngan hafiz jgan lupa balas..haha..balas jgan tak balas..

Menu yang kami masak...
kuih-muih:kek batik,karipap, dan keropok..
LAuk: Tomyam dan Telu Dadar serta NAsi PUtih..
Air: SiRAp SeLAsih..

Kuih muih kami..MAkn kuih dulu,solat then bru mkan mkanan berat ye..

Proses pembuatan karipap..BUat sendiri tau,tak bli yang dah siap ad..

Bahan2 yang disediakan terlebih dahulu..DAh macam kenduri da..haha..

YAng paling penting..Aku just buat satu je karipap,sebab tok guru yang mengajarnya sangat tegas..(si cik siti wan Kembang)..huhu..TAkowt tu,cian sume ank murid takut nak tye die..hihi..aku just pembuat kek batik yang setia..Yang terasa best cngat bila semua berebut nak bwak kek batik kita..Thanks semua,gembira mkan buka ngan kamu..

YAng menyertai Gotong royong dan MAjlis berbuka puasa di Bilik 7-37 adalah Nadia,nonie,jasmine,NIna,daL,Ct,Syikin,Kama,Aina dan saya..Lpas mkan mereka semua menganalisis berita yang berlaku hari ini.Tapi,aku ngan aina tertdur..Waa~ dah lama tak tdur dengan katil lamaku..huhuhuh..

KAmi SEmuA..JAsMInE takde,sebb die Yang tAngkap pIc ni..(di BAzaar depan RST)

LAiN kaLi BuAt AGi aE CaYAng2ku...=)

10 comments:

wannursyazana said...

jawa..
masak banyak2...
pipi makin bulat...
hehehe~

Nuryushua said...

best ker masuk navy?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kat wisma darul aman??

dekat umah akak tu....dekat sgt taw...

aik sejak dh ada cayang ni ckp pon pelat2 ker???

hahahaha...

=P

JaWaHiR_18 said...

Wan~
takmo3...
sye masak camne pun,muka sye camni jugak...huhuhu.

Nuryushua~
masuk ape2 bdan uniform pun ad buruk baiknya..
huhu~..
asal ad komitmen sume menjadi..

Kak @nyss~
yeke kak?
john pun kta dekat ngan umah die..
hhhuhu..
=P

zainal zain... said...

thank wat geng 737 y telah menambahkan rezekiku pada ari tersebut...sedap kek batik air tgn wahir,x kurang vougenyer karipap si wan n tom yam tu..tp x tau sape masak maybe nad n the geng kot...pape pun thank ya...sorie puding ritu ckit jer..n satu je balasnyer..nnt kami anta lg ea..kalo ada rezeki..

JaWaHiR_18 said...

ZaiNaL..~
sme2 bnyak2..
dah cam jiran tetangga kan..
hahaha,
bertukar2 juadah..
bgusla korang.
dak laki dah pandai masak...
best2!!..
juadah tu spe yang masak tak penting...
yang penting...
KERJASAMA(cam wonderpet)..
hehehe..

jordan said...

rajen gila korg ni... boleh buat menantu ni...hahahaha

penakarat said...

bila la nk lalu kt tekak ni..adei...

JaWaHiR_18 said...

jordan~
hehehe..persoalannya..
spe nak masuk meminang kita ek??
hahaha..

penakarat~
InsyaAllah satu hari nanti..
kate nak wat picnic..
huhu,waktu tu ley main masak2..
bole tak???

penakarat said...

kena set betul2..kena sewa mpv..ramai anak beranak xckp kalau satu keta..nnti kita plan lpas raya...