Monday, September 7, 2009

NavY n mY soCiAL LifE..=)

GotOng-RoyOng dan MajLis bErbuka puaSa si SeKolah Pendidikan Khas(peNgLihaTan) ALma...

MajLis ini berLangsung pada hari sabtu 5 SepTember 2009 (merangkap hari jadi mien)..hehe..So far,program ini berlangsung ni lancar,tetapi ad bnda yang telah menganggu moOd sye disnE..hehe..mari kita lihat ape yang aku dah buat kat sne..jeng3...

Adik2 di sekoLah ALMA..

kaMi sEdia menGerahkan tEnaga..(my big bro,me n Gg)

Semua Anggota yang tErLibat..

sye bersame ayu n shasha..

Pasukan kaMi seDang BereNtap nGan MiDs LadiEs..yEoh,aku ngan putEri..GoAL bALL~.

dikeLiLingi nGan anaK2 Laskar pELangi..

Sedap sanGt perSembahan Nasyid doranG..Buat aku ingin titiSkan air matE..huhu

pengalaman yang memang tidak boleh untuk diLupakan..Mse aku kat sne,aku amat kagum dengan sifat tolong menolong dan berdikari diorang..Amat softspoken,ckap ngan penuh tertib dan menghormati antara satu sama lain..Agaknya sifat manusia apabila kita kekurangan sesuatu, bru akan sedar akan tingginya langit dan dalam nya bumi..huhu~
Jadi,bagi manusia yang sudah sempurna dari sudut fizikal dan mental..jgan bertindak mengikut nafsu..Fikirlah dahulu sebelum bertindak..

Hmm nak kongsi satu cerita sewaktu aku sedang menunaikan solat sunat terawih di dewan sekolah ALma.Klu tak silap waktu tu sudah masuk rakaat yang keenam..Sblum kami pergi ke rakaat ke-5,ada seorang budak ni tlah meninggalkan saf tuk mngambil wudu' smula ataupun hendak ke tandas..yang pasti die telah kluar skjap dan tinggalkan telekung di atas tempat solatnya..Kami terus merapatkan saf.Then die kembali semula,mencari telekungnya..
Tiba2 aku terasa seperti ada orang menarik kain telekungku,dan tangan yang kecil tiba2 muncul sewaktu aku sedang ruku'..akan terkjut berukla,sebb tba2 tngan bole kuar antara kami..haha,hilang khusyuk solat kjap..Rupe2nyer budak tu cari kain telekung die..huhu..akibat die tak nampak,die just merasa ngan tangan.Tapi kira hebat juga,sbb die dapat tau mne kedudukan telekung die walaupun tak nampak..huhu..sememangnya ad kelebihan setiap ciptaan Allah.tapi agak horror sekejapla..hahaha..=p

SELEPAS ITU>>>


7 septEmbEr 2009 (nuZul QuraN)..KOMTAR + bukA nGAn kWan2 ku..

Seperti tajuk diAtas..

aku ngan dalam bas rapid penang menuju ke komtar..Terdapat rakan yang lain ikut serta dalam perjaLanan ke KOmtar ini...

kain yang aku telah beli denGan harga RM50,harga sebenar 75...nasib pndai tawar menawar..hihi..tak sempat pun nak wat bju raya gne kain ni..Tempahan sudah ditutup..Takpe,nnt kita cari baju yang da siap..ni spare tuk mase dpan..

PkuL 8 Malam di MUTIARA..ALong,ADik,JaSminE,Aziz,Wan,aKu,Ain fIkri,Kak AniS,Kak QemEk,SuhAnA,MiRA,HaFiz,NadIa nGan ZainAl berbuKa atau deNgan kate lainnya DiNner bersAme..

sampai kat Mutiara je Along merajuk ngan kite..huhu..sedih Tau!!.sib baik jiran tetangga back up..huhu..Agak terkiLan jugak sebb ada yang tak dapat hadir,fedit ngan rafi kne buka di masjid bwah buddies..tHen abAng fahMi,ada hal lain..Aina dan Asyraf yang kurang sihat..Begitu juga denGAn HAdi..Hmm k.Ida yang kne g buka nGan KeLab PenyAnyAng..FadLi g buKa tuk PERKASA..GeNg Kak AziE sebb ad koMitmEnt lain..Dan adik ipAr aLonG yg Takmo g..huhu..=(

jasmine jiranku,adik,nadia ngan aLong

My sis~K.Mira,k.Suhana,K.QemEk nGan K.AnySs..

Yang voguE giTu,Zainal, nad ngan hafiz..

Ain fikri, syE, Wan nGan Aziz..

Makan ngan dorang waktu ni teringat plak aku ngan mase zaman aku puasa waktu jadi budak first year dulu..hahaha..Terserempak ngan ain fikri,aziz ngan fadli di KFC qb..dan kami telah berbuka bersame..Klau tak silap kami pergi kesane selepas ujian mid term PoLitik di PHS 2..hihi..nak release tenSiOn koT..haha..Ini gambar die:

Waktu tu ari jumaat (18/9/2008)..hehehe..ingat ag waktu ni wan kasi secret recipe tuk sye..=)..disebalik jasmine,aku ngan wan ada ain fikri(sblah wan),aziz(sblah aku) ngan Fadli(sblah aziz)

Buka ngan kak anyss ngan kak zana di cafe cg..(k.ida yang tgkap pic ni)

Gambar ni ditangkap mase kami jlan2 di Qb sebelum buka bersame mereka..aku sewaktu masuk 19 tahun yang tidak matang..hEeee~

Anyway,mmg seronok kalau dapat kumpul ramai2..bnyak bnda yang bole dikongsi bersama..

Hope we can stiLL keep in tOuch togEthER..

4 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

skrg kamu sudah matang sedikit...

=)

Anonymous said...

Nasib baik gua tak gi..

JaWaHiR_18 said...

Kak AnySs~..
hope peMikirAn syE yang makin maTang..
for sure kLu ikut umor akan makiN maTangkan..
hehehe..=)

Anonymous~..
kita jgaN hidup nGan bayang2 senDiri..
tanpa penerimaan ngan kompromi,
mcam mne perpaduan dapat dicapai...
huhu~

Anonymous said...

Nie miss pedit here!!! weyhh, x aci korg dpt buka same..sedih btol xpat dtg...wuuu~~ blh pusg jam blik x? aq nk p yg korg punya..x buhsan!