Thursday, August 20, 2009

KeMaNA syE mEnGhiLanG seLaMa iNi..???

KemAnaKah syE selama Ini..hehe..sebab dah lama tak update Blogkan..Sebab pertama adalah sebab susah cngat nak upload gambar..Arini baru aku dapat upload bnyak gambar..Sebb keduanya,bnyak plak aktiviti yang aku lakukan,walaupun ad yang tak berkenaan ngan aktiviti universiti..hehehe..=P.

Tempat pertama yang aku pergi adalah di kampung Semelor Grik, Perak
....--->

sambil tgu bas,ape ag..kite main2 msg dlu...hehehe.=)

Bersame2 adik2 di kampung semelOr...

nak tracking ni..wat gaya ganazzz skit..haha..Mien wat muke comeii..

Di Tasik BanDing...

Mari kitA SeWAnG..yeA!!!

aku yang membawa payung..huhu..abang naiM pandang ape tu haaaa~..


PeaCe..selepas habis melukiS2..hihi..

aku,mien ngan wan bersama adik2...

Waa~adik2 dah bertambah ramai....

Selepas kami berada di Kampung semelor grik,kami terus ke sekolah RPS Banun dimana menjadi fasilitator bagi adik2 untuk menghadapi peperiksaan..Sangat seronok dengan mereka tau!!..mengingatkan aku tentang kepAyahan ibu bapa untuk mendidik anak2 nya berjaya..

Dan input yang aku dapat melalui tok penghulu atau tok batinnya slalu berkata yang kita ni adala umat manusia yang sama tarafnya,semua ada kelebihan masing2 dan yang penting adalah satu Malaysia..hebat tau tok berbicara..hehehe..Yang kedua aku dapat melalui sorang pakcik ni,die cerita yang sewang ada 2..iaitu untuk acara keraian dan ada untuk tujuan perubatan..Tetapi kalau perubatan ada pantang larang die...Upacara itu dibuat ditempat yang tertutup,dan nyanyian yang dinyanyikan adalah ilham daripada orang itu sendiri..
dan terdapat daun yang tertentu untuk upacara ini..Kalau untuk keraian,bunga yang berwarna kuning tu(bunga tahi ayam kot) akan digubah dan dipakai untuk tarian sewang...

Pengalaman yang bagus,aku rasa..hehehe.sebab dah lama tak jalan2 tgok dunia luar.....

ThEn,Ada perseMbahan TATU tuk HAri KokurikuLum..huhu~..


SUKSIS dan NAVY bergabung....hahaha~.

SaMbiL2 tu berJaLan2 ke SUNSHINE bersame Wan,cari baju baru tuk ke Seminar..hahaha~

Kami di stesen bas yang berdekatan...boring tgu bas,pe agi take somE piC...


SEMINAR SATU MALAYSIA,di MARRIOT HOTEL...


Program ini adalah usahasama kementrian Penerangan,komunikasi dan kebudayaan bersama pusat pengajian sains kemasyarakatan USM..Bangga jadi budak SK..heheh..ni adalah gambar yang berjaya aku amik disana...

Suasana di SEminar ini..

Gambar ini diambil sblum sampai ke wisma belia...

Jasmine,aku,wan ngan Kak Ida..

Kami yang menghadiri seminar itu,di hadapan hotel Marriot.

HARI KONVOKESYEN...SamBut SUbBy yAnG grAduAtE....

TuAn KiMUL..hehe..Terharu die bile tgok kami..

PuAn AsLina..Pemegang PAngkat SubdiVisiOn Zain mSe aku KAdeT dLu...

Tuan KiLAu..YAng senTiasa tersEnYum biLa dah dapat skroLL..hahaha~(tapikan nampak tak john jengket kan kaki supaya die sme tinggi ngan aku..haha..john si tot..)

Tahniah kepada semua Leftenan muda yang telah berjaya mendapat segulung ijazah atau pun master..hebat cngat..bravo zulu!!!!


BerSAmA Adik 'SnoW WhitE'..sangAt comeiii..

Bersama ngan ALiya yang sangat2 comeii...nak anak camni bila kawin nnt...huhu~


BerAda di ruMAh,Tapi kJAp je..huhu~

Kek ni aku ngan kak Lang yang beLikan tuk satu famiLy..semOga semuE gEmbira Selalu...

Oven untuk MAMA..nanti kita masak kek ngan kuih bnyak2 tuk raye ae...he3..

KuAr ke MidVALLey bersama...

Adik2 ku bersama teddy beAr (yang tersayang kasi)..hehehe.

Aku yang sudah mahu pulang ke USM kerana ada Annual Continuous Training...

Cian bEAr2 kitE tgaL sorang...huhu~..sebb jap2 kne g lathan navy..Sorry...


DAn sekarang,aku tgah menjalani Annual Continuous Training(ACT) di kampus induk USM..hohoho~..tak dapat berpuase,bersahur,berbuka dan bersembahyang terawih bersama fakmily tercinta..jauh disudut hati,sangat sedih sebenarnya,tapi ape bole buatkan..

So,dikesempatan ini..ingin meminta maaf kepada rakan2,selamat menyambut ramadhan al-mubarak,selamat bersahur,berpuasa,berbuka dan jgan lupe tuk solat terawih kerana pahala yang anda akan dapat sangat berlipat2 kali ganda..SeLAmat bErAmaL seMua..=)

Thursday, August 6, 2009

Bin..A..TaNg..hmm..

DAh lama kan aku tak mencoretkan sesuatu di blog ini..hehee..Dah jadi penakarat da...So far,hidup aku dekat Ik sudah semakin baik..Kira aku dah adapt la ngan persekitaran didalam kampus sejahtera ini..YEla habitat barukan,binatang pun ada adaptation dia kalau berubah pada persekitaran baru..hehe..Selalu sangat manusia ni dikaitkan dengan binatangkan.manusia sebagai haiwan politik,manusia ni asal dari beruk..pelbagai2 la..Tup2 sekarang ni pun,manusia dah jadi binatang,senang sangat buang anak merata-rata..Sampai biawak pun sibuk menguis makanan dekat gurun,kedah nun...huhuhu..

Sebenarnya masa aku menghilang ni,aku sibuk ngan lathan kawad senyap tuk hari ko-k dan konvokesyen..minggu lepas baru balik dari semelor grik,perak..Tanah tumpah darah ku..hehe..aku dilahirkan di Grikk..

Orite,cukupla sampai sini yer..Ceria2 selalu..=)