Sunday, July 19, 2009

Keluar..TenangkAn FikirAn....

Bagun tido hari ini,aku rasa sangat2 sengal badan..Maybe disebabkan hari semalam yang agak memenatkan..hmmm,terbantut aku nak pergi ke saujana tuk tdo semalam..huhu..Sori kamu semua tunggu kita mlam tu..huhu...So,aku pun pergi ke bilik yang sentiasa jadi port kami pada waktu mkan tgah hari..mereka di bilik prepare dgn masak nasi,dan aku membeli lauk di Indah Kembara...Siti ngan Kama mengidam ikan pari masak asam pedas,tapi yang ad ikan lain je..So aku bli je la..huhu..

Sampai kat Saujana, rasa sangat terharu bila mien siap2 wat air anggur ngan siti yang sangat2 excited jumpe ak..Nonie pun sme..heheh..=)..Then,kami pun mkan tgah hari bersama2 dengan lauk ikan masak asam pedas,rendang ayam,masak tauhu yang nad suka mkan ngan sup yang tersangat pedas yang disukai oleh mereka2 ini..

petang tu,aku ngan nonie..bersama syikin yang sibuk mengacau..telah membuat kek batik..Saje,tuk makan2 petang...Lpas habis masak kek tuk,kami dok borak2 sampai aku tertdo2..hEeee~..

Puas aku ajak kwan2 aku kluar jlan2..Sebb bila aku rasa sangat2 tensen aku suka jlan2..Tapi nak wat camne,memndangkan duit ptptn mereka yang belum masuk agi,aku pun mengalah,just dok dlam bilik je.borak2 ngn mereka melayan karenah siti yang tak kering gusi bersama nset terbarunya yang bewrna oren yang aku blikn hanya RM3.5..hmmmm...ada2 je mereka ni..Boleh tepon pakar sakit jiwa kot...huhu..

Sambil2 borak tu,kami pun makan kek batik dan air milo...Sedaaapnyer....


Lepas solat magrib,aku pun balik bilik di indah kembara..Sampai je kat bilik aku dapat tahu satu perkara yang tba2 aku rasa sangat sakit dihati..Aku pun tak tau knapa,rasanya aku tak patut rasa camtu..Tapi nak wat camne,perasaan tu da kuar dengan sendirinya..Patutla aku rasa cam tak sedap hati je dari malam semalam...So,dengan tak semena2 aku terfikir nak g lpak2 melihat laut di Queensbay..Keluar,untuk tenangkan fikiran..Cadang nak naik motor je g ngn wan,lantakla lesen takde pun..Tapi memandangkan nadia yang ambil berat kat aku,dia tak kasi aku naik moto sendiri,klau nak jugak,kne dia yang bawa...Sebb dia ad lesen...Tapi akhirnya plan berubah,bila nadia,jasmine,fiza ngan abang fahmi sanggup amik aku kat ik ni...Macam Charlie's Angel,charlie tolong angelnyer..hihi..kitorang pun lpak kat gurney...lpas releasekan segala ap yang ad dihati aku ni,dan sahabat aku yang bnyak sngt bagi nasihat..Hati aku rasa sedap sikit..thanks cngat kamu semua....

Lpas semua dah ok,kami pun mkan di khaLeEl kat gurney..Saje nak bersahur sebelum kami berpuasa tuk hari esok.Senyuman tu penting tuk ubati penyakit hati..Jadi,senyumla kamu sebelum kamu disenyumkan..hehehe..=)

Abg fahmi,fiza,nad ngan sy...

adik angah,nadia penasihat setia dan sy sbg yg dinasihati...

jasmine mnjadi kaunselor sy..

Lpas habis semua mkanan yang ad,kami pun balik...sampai kat bilik dlam pkul 2 pagi..Balik je,aku terus g kat laptop aku ni dan mencoretkannya di blog..Sambil2 aku tulis,tiba2 ad orang ym aku...budak navy,intake aku yang telah dinaikkan pangkat sebagai pemegang pangkat division zain,hadi...dan part yg aku suka bila ym ngn hadi,dia bg aku ayat ni..

jawahir 18: waa~..
jawahir 18: tapi tak tau la..
jawahir 18: perasaan ni susah nak dijangka..
jawahir 18: selalu berubah2..
rohadi Jusoh: kte nie manusia...
rohadi Jusoh: cptaan terbaik tuhan
rohadi Jusoh: tp ade kurang n klebihan
rohadi Jusoh: cam pantai la kte nie
rohadi Jusoh: skali ombak bah skali ia berubah

Betul tu cakap ko hadi,manusia ciptaan terbaik tuhan..sekali dugaan datang..sekali tu dia mengubhkan diri kita...

Kata2 semangat yang banyak membuatkan aku kuat,dilekatkan di board meja study ku...

Sekarang dah pkul 3.40 pg,aku tak bole tdo agi..takpela,buat bnde lain yg berfaedah ag baguskan..Daa~

p/s: sori kepada sesiapa yg aku tak balas ym,call atau mesej die..Sesungguhnya sy tgh EmO pd waktu itu....

5 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...
This comment has been removed by the author.
jasmine~san said...

pas ni aku akan charge rm500 per hour utk sesape y mntk nasihat aku...
hehehe;)

nk wat cmne ptptn xmau bg aku pnjm duit

p/s;smlm aku terasa cm matang lak.ahaks!!!
aku nk jd comel...xmau matang.bleh x?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

mungkin akak tak layak nak bagi nasihat,

tapi kadang-kadang apa yg kita fikirkan tak sama dengan yg sebenarnya yg berlaku..

bila kita tengah emo memang macam-macam perkara yg kita akan fikirkan....

syaitan akan mula cuba memporak-perandakan hubungan sesama manusia,

mungkin hubungan sesama kawan,

mungkin hubungan antara KAKAK dan ADIK,

mungkin hubungan ABANG dan ADIK,

mungkin hubungan dengan KAWAN BAIK

walaupun apa yang wahir fikirkan,

jangan biarkan emosi menyesatkan hati,

berfikir dengan RASIONAL sebelum JUDGE someone

apa-apa pun bila dah OK, dan dapat KETENANGAN dengar penjelasan sebelum menilai seseorang ok?

JOM LAYAN LAGU LASKAR PELANGI

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia


cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia takseindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

SWEET LOVE FROM KAKAK MANIS.. ^_^

JANGAN SEDIH-SEDIH SENYUM LA SELALU

♥ mArumAru ♥ said...

cenyum2..
hehe..
dh tgk dh pic..
okie laaa..
hihihi...~

JaWaHiR_18 said...

jasmine~san...

eii jasmine mata duitan..hahaha..
ko mmg comel jasmine..
mcam wonderpets..
dan mien2 juga...heeEE~

GadiS kamPunG sEparA baNdar...

k.AniS,
Kerana dirimu begitu berharga...
sy dah rasional,tpi tetap beremosi sikit..
hahaha~..

MArumAru...

suka tgok adik pose camtu,
mnje gtu..
bagai pinang di belah dua...
hahaha~