Saturday, July 25, 2009

TOdAy...

SuAsana di BiLik sEkarang ni,....

NoNiE..
tgah pasang lagu abang roni..
huhu,tak tau pe kebende alah tu...
lagu dangdut kot...
tak keruan kot die,tgah menunggu dugOng..
cian kamu...

JasMine,
menghilangkan diri..
g bilik sebelah kot..
layan korea ag...
tak pun dok meng'oh YeAh' ngan nina..
huhuhu..

Aku,
tErasa sEjuk,
Bru pas mandi..
grrrr.....
SeMalam rasa ketenangan..
hari ni reSah kembali..
bOle kaitkan dgn iSu gender ni...
Adakah 'ladies' lbih bereMosi???
ataupun dia lebih mudah dan peka terhadap persekitaran..
huhuhu~..

Nadia,
sbuk memanjang...
tgok pun tak tentu arah da...
td mkan sme2..
die takde,sbuk wat kerja ngan hani...
balik dlm 2 stgah..melantak di sudut bilik...
pastu kuar balik,tpi waktu tu kami semua tgah 'sleeping beuty'

Siti,
Semalam pkul 11 bru tba kat bilik..
aku tdo awal smlam..
sbb pnat..
bukak mata,terus jerit nama siti...
tHen,tdo balik...hahaha~
Tgah hari tu bli lauk ngan die...
Ptang sudah pulang,lpas habis berbncngn ttg isu yg berbangkit..

Kama,
datang bilik jap pagi td...
g meeting rasanya..
pastu mlht chicken die main futsal..
chayok2!! ayam kama..
hEeeee~

~SelEsAi~

Tuesday, July 21, 2009

kALAuLa diE TaHu...

KALAULA DIE TAHU...
hati dan perasaan kita..
kemahuan dan rasa kita...
mesti lagi senangkan...

KALAULA DIE TAHU...
kita risau kat die..
kita amik berat tentang die..
kita selalu ingat,fikir ngan tengok die...
mesti die fhamkan...

KALAULA DIE TAHU...
kadang2 kita tak mampu buat keputusan,
Kadang2 msalah yg datang mnyukarkan kita buat keputusan
Kita ad di persimpangan jalan,
Mesti kita kelirukan…

KALAULA DIE TAHU...
Kita ad fikir yang sayang tak bermakna bersama
Cinta tak semestinya selamanya..
Tapi kita perlu adil dalam bercinta,
Dan tidak tamak dalam berkasih sayang..
Tapi keadaanlah yang mendesak kita menjadi tamak..
mesti kita terukkan...

KALAULA DIE TAHU..
kita susah nak luahkan rasa..
kita tak pandai tunjukkan kasih sayang..
kita layan die ngan berbeza dari yang lain..
tapi die tak dapat pun rasa perbezaan tu..
mesti kita yang sedihkan..

Hanya kita yang tahu apa perasaan yang kita rasa..
Kerana hati & perasaan itu adalah 'KITA'...

YANG PENTING..
..kita harus bijak dan tabah..
..matang dalam tindakan..

Monday, July 20, 2009

SaHuR....

Aku tdO awal hari ni,Sebb sok ad KLas SHE pkul 8 pg yAnG tErsangatla awal....DAn skArang pKul 3.20 pg..TerbAngun sebb banyak nYAmuk dAn PAnAs...BnGun da AlanG2 tak bOle tdO,tErus bErsahuR...
Minum SetiN mILO,yAng diBelikAn olEh sEseOranG...
TeruS tdO kaT baWah,sebb agi sejuk w/pUn beralaskan lanTAi je....

sAmbunG tdO balik,ZZzzzzzzzzz

Sunday, July 19, 2009

Keluar..TenangkAn FikirAn....

Bagun tido hari ini,aku rasa sangat2 sengal badan..Maybe disebabkan hari semalam yang agak memenatkan..hmmm,terbantut aku nak pergi ke saujana tuk tdo semalam..huhu..Sori kamu semua tunggu kita mlam tu..huhu...So,aku pun pergi ke bilik yang sentiasa jadi port kami pada waktu mkan tgah hari..mereka di bilik prepare dgn masak nasi,dan aku membeli lauk di Indah Kembara...Siti ngan Kama mengidam ikan pari masak asam pedas,tapi yang ad ikan lain je..So aku bli je la..huhu..

Sampai kat Saujana, rasa sangat terharu bila mien siap2 wat air anggur ngan siti yang sangat2 excited jumpe ak..Nonie pun sme..heheh..=)..Then,kami pun mkan tgah hari bersama2 dengan lauk ikan masak asam pedas,rendang ayam,masak tauhu yang nad suka mkan ngan sup yang tersangat pedas yang disukai oleh mereka2 ini..

petang tu,aku ngan nonie..bersama syikin yang sibuk mengacau..telah membuat kek batik..Saje,tuk makan2 petang...Lpas habis masak kek tuk,kami dok borak2 sampai aku tertdo2..hEeee~..

Puas aku ajak kwan2 aku kluar jlan2..Sebb bila aku rasa sangat2 tensen aku suka jlan2..Tapi nak wat camne,memndangkan duit ptptn mereka yang belum masuk agi,aku pun mengalah,just dok dlam bilik je.borak2 ngn mereka melayan karenah siti yang tak kering gusi bersama nset terbarunya yang bewrna oren yang aku blikn hanya RM3.5..hmmmm...ada2 je mereka ni..Boleh tepon pakar sakit jiwa kot...huhu..

Sambil2 borak tu,kami pun makan kek batik dan air milo...Sedaaapnyer....


Lepas solat magrib,aku pun balik bilik di indah kembara..Sampai je kat bilik aku dapat tahu satu perkara yang tba2 aku rasa sangat sakit dihati..Aku pun tak tau knapa,rasanya aku tak patut rasa camtu..Tapi nak wat camne,perasaan tu da kuar dengan sendirinya..Patutla aku rasa cam tak sedap hati je dari malam semalam...So,dengan tak semena2 aku terfikir nak g lpak2 melihat laut di Queensbay..Keluar,untuk tenangkan fikiran..Cadang nak naik motor je g ngn wan,lantakla lesen takde pun..Tapi memandangkan nadia yang ambil berat kat aku,dia tak kasi aku naik moto sendiri,klau nak jugak,kne dia yang bawa...Sebb dia ad lesen...Tapi akhirnya plan berubah,bila nadia,jasmine,fiza ngan abang fahmi sanggup amik aku kat ik ni...Macam Charlie's Angel,charlie tolong angelnyer..hihi..kitorang pun lpak kat gurney...lpas releasekan segala ap yang ad dihati aku ni,dan sahabat aku yang bnyak sngt bagi nasihat..Hati aku rasa sedap sikit..thanks cngat kamu semua....

Lpas semua dah ok,kami pun mkan di khaLeEl kat gurney..Saje nak bersahur sebelum kami berpuasa tuk hari esok.Senyuman tu penting tuk ubati penyakit hati..Jadi,senyumla kamu sebelum kamu disenyumkan..hehehe..=)

Abg fahmi,fiza,nad ngan sy...

adik angah,nadia penasihat setia dan sy sbg yg dinasihati...

jasmine mnjadi kaunselor sy..

Lpas habis semua mkanan yang ad,kami pun balik...sampai kat bilik dlam pkul 2 pagi..Balik je,aku terus g kat laptop aku ni dan mencoretkannya di blog..Sambil2 aku tulis,tiba2 ad orang ym aku...budak navy,intake aku yang telah dinaikkan pangkat sebagai pemegang pangkat division zain,hadi...dan part yg aku suka bila ym ngn hadi,dia bg aku ayat ni..

jawahir 18: waa~..
jawahir 18: tapi tak tau la..
jawahir 18: perasaan ni susah nak dijangka..
jawahir 18: selalu berubah2..
rohadi Jusoh: kte nie manusia...
rohadi Jusoh: cptaan terbaik tuhan
rohadi Jusoh: tp ade kurang n klebihan
rohadi Jusoh: cam pantai la kte nie
rohadi Jusoh: skali ombak bah skali ia berubah

Betul tu cakap ko hadi,manusia ciptaan terbaik tuhan..sekali dugaan datang..sekali tu dia mengubhkan diri kita...

Kata2 semangat yang banyak membuatkan aku kuat,dilekatkan di board meja study ku...

Sekarang dah pkul 3.40 pg,aku tak bole tdo agi..takpela,buat bnde lain yg berfaedah ag baguskan..Daa~

p/s: sori kepada sesiapa yg aku tak balas ym,call atau mesej die..Sesungguhnya sy tgh EmO pd waktu itu....

Thursday, July 16, 2009

Si SipOt..

Rasa cangat geram..sebb nak upload gambar tak bole2..
waaa~
da 3 hari menunggu...cam sipot tul..walaupun aku menyukai siput,tpi aku tak suke sipot yang lembab..
harap maklum.

Friday, July 10, 2009

KEhiduPAn bArU ku..

Walaupun eMosi aku agak terganggu kebelakangan ini...ia tak menganggu aku untuk mengukirkan senyuman serta bersama rakan2 yang lain...Semangat yang hilang mesti dicari balik...Tu yang terbaikkan...So,ni aktiviti yang telah aku lakukan untuk kumpulkan semangat yang semakin pudar tu...
hihihi.

Mendengar FORUM PERDANA di DTSP...

Bergayut di 'MONKEY RACK'

Aku,wan ,chah ngan Ziela di MUTIARA..

Kami BEBUDAK NAVY intake-22

Queensbay bersama zainal,wan ngan miEn..

Tak lupa kepada geng 7-37 aku..Sangat2 terharu bila dorang sanggup datang amik aku kat ik dalam pkul 2 pagi macam tu..Tak sanggup rasanya kot melihat aku yang kebetulan malam tu kurang moodnya..huhuhu~..thanks kamu semua..miEn,Nonie ngan nadia..sampai aku tlah memecahkan diet kamu sebb kita tlah makan fries di KhaleEl..hehehe..~


Nad,nonie n me..luv u all~..

jasmien n zainal jugak!!..

Rutin aku sebagai Pasukan Latihan Pegawai Simpanan akan berjalan seperti biasa minggu ni..Maybe agak sibuk sebab ada jemputan untuk persembahan TATU waktu convex nanti..
Kehidupan baru akan bermula~....hEEee~

Pegawai Kadet PALAPES LAUT USM intake-22

Wednesday, July 8, 2009

WhaT thE FiSh iS tHat???

Minggu ni aku rasa sangat.........
  • Mula dengan hari Ahad aku bersama rakan2 pindahkan barang...so rasa penat...
  • tiba2 dengar cerita yang tak sepatutnya aku dengar sebab rasanya dah selesai masa sem satu tahun satu agi,tapi muncul balik cerita tu....so aku rasa tension + geram.....(hOpefully it will be end~)
  • Aku kna tkar bilik gi dekat L07/017.....dan sekarang aku dah tak rasa apa2...NO FEELING..
Tapi yang penting sebenarnya aku tak tau apakah perasan aku sekarang?????huAhhhh...


WiSh could always happy like this pic:-



Sunday, July 5, 2009

In TirED MoOD..huuu~

KeMbAli ke USM...Menjadi Mahasiswi tAhun kEduA..

Yang trharunya ada orang yang sanggup mengikat perut sebb nak makan ngan aku..so,disebbkan aku bertolak dari rumah pukul 5 dan sampai ke usm dlam pkul 11,smua yang menunggu kna tgu kul 11 stgah baru g mkan ae...Rakan yang setia menanti..hehehe~..thanks 4 nad,mien,zainal ngan fiza...Kami ramai2 mkan kat berkat..agakla pecah perut ngan korang...ish3..=)..

Hari ini aku kna pindah ke ik...hmm mula2 takde idea jugak nak bawak barang yang tersangat banyak ni...berkotak2..hehehe~..akukan hantu kotak..btul tak nad ngan nonie?..klau jumpe kotak msti nak kumpul..(kotak yang cntik2 je ok)..hihi..Then,tq 4 my dear fren remy yang sanggup tlong kite...I'm relly appreciate it..=)..thanks so much...

Ngan geng2 aku..7-37..nadia,jasmine,nonie,syikin n wan(wlaupun kami pindah sme2)..berat sama dipikul,ringan sama dijinjingkan...tq sebb carring bngat sama aku..huhu..tolong angkat kan kotak yang berkotak2 ni..hehe..luv u all k..muaahhh3..


kami di lift tgkat 1 saujana..tq so much..=)

Kesimpulannya,sngat2 pnat dlam satu hari aku telah pindah kluar saujana ngan pindah masuk ik..brang bnyak cngat.tak tau nak ltak mana daa huhuhuhu..Tapi bernasib baik sebb da jumpa bear ngan bantal yang tertingal kat stor saujana..Klau tak,mesti tak tdo mlam nnt..huhuhu...Ok nak kongsi pic bilik baru aku ngan korang..

Bear pink ku ngan bear2 nina..my sweetest thing..=)

bilik lame ku di saujana....

bilik baru di Indah Kembara yang tlah disental habuk yer...

And the bad news is...lampu meja ku yang baru ni menjadi punca satu blok black out..hahaha..masa aku sibuk mengelap lampu,tba2 dia terjatuh ngan meletup..nasib baik tak terkena arus elektrik dia..klau tak...hmm kejutan letrikla ak nnt..huhu..nak jadi cerita,mlamnya dia metetup ag..siap kuar api yang terpercik2...ni da kes bahaya,so black out la blok kjap..Then ad orang datang,check kjap..dan pesanan dia pada aku,supaya jgan lupa buat report kat pejbat sok..huhu..takowtnya nak duduk kan bilik ni..hee~

tgah mlam plak,dlam pkul 12.40 lpas aku mencari air kat bilik bibi..pintu terkunci...kakak roomate ku ntah kmana..ngan kwan2 dia kot..sebb sblum tu kwan2 dia dtg melawat2 bilik sambil melhat selendang..dok la kat luar tgu kak tirah balik..huhu~..nasib badanla ari ni...pnat cngat..sampaikan aku tulis blog ni pun terbenti2 jap...pe2 pun sebb tak boleh nak tdo,aku dpat abiskan yer..Yeah!!!...=)