Friday, March 27, 2009

In MiSs MOoD...


MiSs my FATHER...



MiSs my MOTHER..


MiSs my YOUNGEST SIS anD BrO..(FARAH,FARID & AMIR)



MiSs ZULAIKHA(kAk ChiK)


MiSs FATIN NABILA( KaK LaNg)..



MiSs ME (aNgAh)....


MiSs FAZRINA AYU(alOng)..


MiSs To PlaY HOCKEY...


tgah rindu merindui ni...camne ek???..asyik kol mak abah line tak clear je..huhu..='(

Tuesday, March 17, 2009

WUS yg vOgUE giTu...

Malam aku balik daripada perasmian pembukaan,mereka atau geng gadis 7-37 pergi melepak atau dengan kata halusnya g makan2 kat khaleel..aku tak larat ikut kot penat tu.Esok dahla ad jualan.So,aku bersiap dan terus tido..Sebenarnya kerja BI tak ciap agi..aku buat pandai je..huhu..Esok pagi aku bangun,dan apa yang terlintas fikiran aku tak payah g klas BI..sebb ramai yang tak dapat bukak gerai tuk group aku..mereka semua ad klas pagi tu..So,aku berpakat ngan Wan..hahaaha.dapat plak mesej dari zainal,dia tak g klas BI gak..K.Anis pun sama..Elok la tu ramai yang tak g klas BI pagi tu..Alih-alih aku sampai tapak Wus,aku jumpa syukran dia pun tak g gak..Cam hampeh semuanya..klau nak bilang..aku,jasmine,zainal,k.anis,syukran,daus..huh,ramai la yang tak g klas pagi tu..tak tau la apa reaksi teacher..huhu..I'm Really Sorry Teacher..Terpaka cangat..kat mak pun ,saya minta maaf tau,tak terniat takmo g klas..tapi ada jualan wus..huhu..Sorry..MISS u so much Mama..huhu.

Takpela teremosi plak..hmm masa jualan tu mmg macam pisang goreng panas.Ni gambar-gambar kami..



sampai ternganga dorang tgok ada yang buat facial muka..haha=)


aku ngan tekunnya mendengar apa yang fedit katakan..=p



Ahli group WuS aku yang bersungguh2 menjual bear-bear...


ni kira macam jiran jugakla...fiza yang suh aku ltak gmbar ni,sbb dia jadi model beli brang gerai tu..




Gerai abang2ku...syukri,sharil ngan remy...


ni k.anis ngan rakan2 Sk...

nak tau tak untung aku berapa..sikit je,dala 70 ringgit sorang..yelaa,jual bear2 kecik je..huhu,anyway,aku yang banyak membeli belah plak...hahaha..kering dah poket ni,takpela asal puas..Seronok tgok muka dorang klau kita beli barang2 dorang kan...hmmmm rasanya sampai kat sini je,,aku ada kerja nak buat ni..

tataa~...

MingGu yG hAru dAn KeuNggUan...

Hari ni baru aku ada masa untuk menulis di blog ni..Kalau tak setiap masa bangun pagi sampai pkul 2 atau 3 bagi baru habis program yang ada..ni semua disebabkan minggu TOT(Temasya Olahraga Tahunan),kami ada membuat persembahan tatu,Dari ari isnin sampai hari persembahan aku sibuk..lagi2 lpas tu kna rocall,kecian kat buku,dah lama aku tak sentuh kamu kan..huhu.

Ari rabu tu baru kitaorang tau kitaorang kena buat persembahan tuk pembukaan TOT.Nasib baik hanya guys yang masuk.Kalau kami sekali abisla parah nak cari baju agi nak buat itu agi..huhu,tapi takpe guys kami cangat hebat semuanya.Malam tu keciian kat atuk aku,sebab kaki dia terkena bayonet.Berdarah tu,kami yang cuak..huhu,,lagi2 aku cucu dia mestila cangat risau..tapi takpe,sikit je,tapikan seluar no 1 dia berdarah..huhu..cangat sedih,anyway,atuk dapat lakukannya jugak!!salute la kat atuk..=)



-guys kami berlatih di luar dewan budaya sebelum persembahan-



Atuk saya bersama rohadi....


wan-ziela-chah ngan kita a.k.a jawahir.

dengan gambar sebentar tadi,sudah berakhirla perasmian pembukaan TOT.aku ngan kawan-kawan aku pun g mamam..cam biasala rutin kami,lpas lathan je g makan.lpas mkan je g latihan..hahaha..Anyway lpas tu aku dapat mesej dari ketua group aku Hou,aku kna berniaga wus pada keesokan harinya..
mati sih...tak buat preparation apa2 pun..dahla ada kelas BI awal2 pagi tu..huhu...
Mak,Abah.....camne ni..hidup anakmu dalam keadaan huru hara sih.....
huhuhuhu..

Tuesday, March 10, 2009

SambuTan MauLidur Rasul di RST..


yang pkai baju pink tu semua mpd saujana..

Best cangat semalam,aku main masak-masak agi.Walaupun tak masak,jadi tukang kacau tapi best jugak la dapat berbakti pada desa RST..hahah..DAh lama tak merewang.Semalam aku nak tolong jasmine potong-potong bahan masakan tapi ada meeting plak jap..huhu.tak dapat g memotong.takpe,yang pasti aku dah tolong mereka semua,masak bubur lambok yang cambest bangat.

Pagi2 tu lpas subuh aku pun dengan senang hatinya g la bersiap2kan diri...Baju kurung warna purple aku pakai tuk berarak,hahah,,=)..such a wonderful day..!!

KAmi pun berarak sambil berselawat keatas nabi junjungan yang sangat diasayangi Nabi Muhammad S.A.W..Masa selawat tu terasa syahdu cangat,tak tahu la sebb apa.Kami berarak dngan budak2 MRSM skali,klau dorang takde aku tak tau la bape kerat je yang ad.huhu..

And Then,tukar baju jap dan pergi memasak di tekun,aku datang2 kat cafe tekun agak rasa konfius sikit..SEbb ada permainan tradisional plak aik,batu seremban,congkak,tinting,galah panjang..agak pelik sebb mana orang memasaknya..

tup..tup..jasmine panggil aku,rupa2nya kat bawah blok lelaki..huhuu.."riuh sekampong" la katakan..

Aku pun sempat bermain galah panjang,dan memenangi acara itu(korang tau tak dagu aku lebam sebb terhantuk dekat kepala group sendiri,excited btulla aku main tau!!)huhuhuhu,pening kot masa kna langgar tu...

hmmm,anyway dah lama tak buat camni..Rasa B.E.S.T...sampai tak tau nak cakap camne da..


End the pOst with lovEly sMilE..=)

Saturday, March 7, 2009

Teka MenEka..



cuba teka benda alah ni ada kat mana..sape yang btul aku belanja ais krim!!!

cepat2,siapa cepat dia dapat..=p

Thursday, March 5, 2009

Sori K@k Manysss..

Wah..wah ..wah..baru sekarang aku nak menjawab tag k,anis..maafnya k.anis,saya pun manala nak pham tentang istilah tu..masa k.anis bagitau saya pun saya buat2 paham je..hahaha..=)..ok spend time tu answer the tag of k.anis..=)

5 FAKTA TENTANG DIRI:

-orangnye happy go lucky + serius+ manja = Jawahir..hehe..=)
- love purple..
-tak suka orang yang menipu(menyampah cangat)
-family first,friendship forever.
-agak kecoh..lalala~

5 PERKARA PALING MENAKUTKAN DALAM DUNIA:

~takut pada Allah Yang Esa
~takut kehilangan orang atau benda yang paling disayangi
~takut jatuh hati..hihi =)
~takut kalau mimpi ngeri
~takut gigi takde

5 LAGU BUAT MASA SEKARANG

~Sempurna-gita gutawa
~Menunggumu-peterpan
~Seasons in the sun-westlife
~I’m Yours-jason Mraz
~Andai ku tahu-ung

5 PERKARA YANG SELALU DISEBUT

~Orite.
~nak tanya?
~oh ek.
~hahaha(gelak)
~opss,sorri

5 PERKARA YG AMAT BERNILAI

~handset(aku penh nangis gila2 sbb nset ilang)
~my diary
~waktu aku dapat tau masuk matrik ngan usm
~dapat biasiswa
~spend my time with family

5 PERTAMA KALI DALAM HIDUPKU

~pertama kali aku cakap kat depan orang ramai dalam dewan tunku canselor,UM.waktu tu ad seminar SPM.
~Pertama kali dapat jam (my bestfriend kasi)
~Pertama kali bawak motor,kmalangan langgar pagar jiran sebelah.
~pertama kali masuk navy..haha.
~Pertama kali naik kapal terbang ke kuching Sarawak..lpas tu dah tak pernah agi naik kapal terbang.

My PrOject..

tup....tap...tup..tap dah nak dekat final exam da...padahal assignment pun terkontang-kanting agi..hmm,aku ada buat jualan minggu depan hope ramai yang dapat datang ke gerai aku untuk beli produk yang kami jual,ada keychain bear2,mini bottle and earphone.

and then di sini for my CSR projek,tentang halal labels in restaurant..kami ad buat blog tuk rapatkan komuniti dengan masalah yang tengah ad sekarang ni,bole la kamu terjah blog ini ye,dan tinggalkan komen..

http://halallabels-transformation.blogspot.com

Tuesday, March 3, 2009

We All's TogeThEr..

1 MARCH 2009.......

aku,praba ngan nonoe dates...Opsss,nope just a reunion.lama tak dengar cerita budak2 matrik perak TB13...jangan jelezz khalil ngan anis,kami dah jumpa dulu..hahahaha.kami kumpul dulu kat kl central.sebb,kat situ pun tmpat yang paling mudah nak kumpul..aku dok kapar klang,nonoe serdang,so,kumpul la kat kl central dulu..praba yang dok paling dekat pun lambat datang huhu...

First time we saw him,oh oooo...praba knapa ko dah berubah..tgok cam bapak orang da..hihi.I'm verry sorry biawak..kutuk U plak..anyway,gembira jumpa ngan korang walaupun masa kita jumpa singkat cangat..nasib baik baru kami bertiga,aku rasa klau skali hatin,fira,opah,idin,anep ngan lain2 ad skali mesti hOt habisla..kitaorang bertiga berborak pun dah orang pandang2..huhu,just imaging,lama tak jumpa...so,mana nak ingat dunia dah...

Nonoe,my very bestfriend....selalu ngan aku waktu aku susah ngan senang..terus terang klau aku ad buat apa2 yang tak patut dibut..(kira penasihat yang baikla)..hihi..ataupun merangkap mak aku,sebb dia ni suka membebel..haha,tapi agak manjala..asyik2 pegang beg aku nak jalan,aku pun tak pham nape,agaknya takut jatuh kot..tapi aku amat2 bertrima kasih kat dia,sebb klau kerja2 lab dia yang selalu guide ak..aku mana minat ngan lab ni..sebb tu aku mik kos kat social sciences ni..tak payah g lab,tapi tetap mengkaji jugak manusi ni camne..

Praba,seekor biawak yang susah untuk kita mengenal pasti genotype dia,lagi2 la spesis dia..aku rasa dia mutant kot..hahah.."the bad man"in class..kami mula rapat masa sem II,tu pun aku ingat lagi sebb nak sambut besday si biawak ni la...selalu membantu orang,tak lokek ilmu,banyak bertanya,dan sekarang amik medic kat ukm..so proud with U!!huhu,dah ada kekasih priya namanya..=)

kawan2 aku kat matrik dulu..suasana kat sana lain cangat macm kat u..for sure la kan.by da way,semua yang aku lalui selama ini,banyak pengajaran,pengalaman dan lain2..tapi,dalam dunia ni lagi banyak dugaan yang belum aku tempuhi,sebb kehidupan dan suasana kehidupan manusia ni berbeza-beza...

that's all k,tataaa~