Wednesday, February 25, 2009

*OoPsSiii..*

LoVE..
slowly you come into my life
deeply you compass me
simply you enchant me
fairly you glow me
tenderly you call me
carefully you select me
strongly you hold me
nicely you tell me
that you love me,truly,deeply,madly and captivates me with your true,crazy love..
I wish I could behold you,being my better half in this world and there to come....
My life wouldn't ryhme without you..
whatever else may complecate our lives..
I thing is pure and simple..
I love YOU heart & soul,My LoVe....

BrAvO tImE!!!

smart tk sy???hihi.=)


haha..nak kongsi je ngan korang,,hari ini kami budak navy intake 22 pkai bravo waktu MI ngan ke klas..hihi..First time pkai uniform navy,tak tdo kot aku..tak lena..hahah..aku pun tak tahu knapa.pkul 3 pagi baru aku tido..


hmm just nak kongsi picture aku,waktu ni aku tangkap kat klas BI.Zainal yang tangkapkan.huhu..Anyway,rasa bangga cangat dapat pkai uniform..=)

Monday, February 23, 2009

+SambUngAn cEritA di bErkAt..+

Ini adalah sambungan yang berlaku di kedai pakcik berkat...
lpas aku cakap terima kasih...mamat yang muka tak pham tu kata.."tak payah kasih la"..aku ngan muka yang lagi tak pham pun tanya.."hah,tak payah bayar?"..dia ulang balik ayat tu.."tak payah kasihla"..hahaha..aku,jasmine,nonie,nadia ngan fatin pun ketawa bagai nak rak tgok muka dia..tak bajet pun ada orang nak cakap camtu..hmmm macam2 orang..macam2 ragam..

itu jela ku nak cerita kot..sebb aku pun takde bape nak ada idea tuk tulis..assignment saw203 tak buat ag..sau 315 pun sama..sau216e pun sama...takut deh ngan result aku sem ni..
huhu..
mintak2 maintain..Chayok2 jawahir kamu bole!!..=)

'BRIDE WARS' & cOrEtaNku..


"BRIDE WARS"..
make me feel that wedding is the sweetest event in life...hmmm just becoz the dream of two bestfriend about wedding...cerita ini bermula dengan penuh rasa angan2..haha...gatalkan aku..rasa cam nak kawin da..hik3..=P..sebelum cerita ini aku da tgok cerita 27 dresses yang best bangat sih...hmm meh aklu ceritakan movie yang aku tgok bersama adik aku ni kat Queensbay pkul 4.40 ptang smalam..

Cerita ni bermula dengan dua sahabat baik yang bernama emma dan liv,mereka dibawa ke plaza hotel untuk makan2 malam..
ni parent dorang yang bawakla..dalam waktu makan tu,ada pulak satu majlis perkahwinan yang berlangsung di plaza hotel itu dibulan jun..masa tu mereka tgok pasangan pengantin ngan penuh rasa cambsat la..rasa macam dorang plak yang nak kawin..haha..(pada hal aku tgok pun cambest je moment tu)..pada saat itu8 munculla 'kids dream'..Impian mereka mahu kawin dekat plaza hotel pada bulan jun...

sehinggala mereka dewasa,mereka sentiasa lakukan segala benda bersama-sama..sampai satu tahap dorang dah ada pakwe masing2 dan diorang telah dipropose oleh dorang puyer pakwe..

emma dan liv rasa cangat2 gembira dan terus dorang berjumpa dengan wedding planner yang paling glamour kat mahattan,Marian..DEngan impian yang sama mahu langsungkan perkahwinan pada bulan jun di plaza hotewl,emma ngan liv menempah di hotel yang sama..tapi menurut marian hanya ad 3 tarikh sahaja yang ad iaitu 6,17 ngan 29..(klau tak silapla..hehe)..liv amik 6 jun,emma terpaksa mengalah dengan mengambil 17 jun.lagipun dorang nak menghadiri majlis perkahwinan antara satu sama lain..Tapi tup tup..ada berlaku kesilapan teknikal,tarikh yang mereka tempah adalah sama..emma ngan liv tak mahu mengalah..munculla pertelingkahan antara bride to-be..banyak la adengan keji yang berlaku antara dorang..tapi yang paling aku geli hati rambut liv bertukar jadi biru...hahahaha..=)..

aku malas nak tulis panjang2..tapi lama kelamaan emma ngan liv berbaik,sebb dorang mmg kawan baik kan..rasa bersalah sebb buat jahat kat kawan tu ad..tapi cian kat emma sebb tak jadi kawin ngan pakwe dia yang pertama tu...liv yang meneruskan perkahwinan pada bulan jun tu di plaza hotel....huahuhahua..tapi emma dapat abang liv,dorang mula jatuh cinta pada perkahwinan liv..

akhir cerita,liv ngan emma mengandung pada hari yang sama..takde sape pun yang menang..'bride wars ' tanpa pemenang tetapi muncul keikhlasan dalam persahabatan.....Bagi aku,tgok cerita ni banyak yang mengajar aku ttg kehidupan..jadi aku bole simpulkan kehidupan seperti ini:

Kehidupan yang terang bederang berlandaskan kasih sayang..
kehidupan yang gelap adalah disebbkan dendam..
kehidupan yang membawa ketenangan bermula dengan kesabaran..
kehidupan yang bermakna apabila kita mencapai kejayaan..
kejayaan yang bukan sahaja di dunia..
tetapi di akhirat kelak..
yang tetap dan abadi..

Setakat ni je la ae..aku pun banyak cangat kerja..tapi tak tau nak mula yang mana satu..last aku tulis blog dulu..haha..semalam aku dah tulis bukan main cantik agi sampai jasmine pun jeles,,tapi line internet buat hal plak..huhu..takpe kehidupan yang membawa ketenangankan bmula dengan kesabaran..hmm pasal sambungan cerita yang kat berkat tu nant aku sambung..

Kabus PaGi dALaM inGaTan..

Kabus pagi memakiai tudung hitam..haha=)
Selepas aku balik daripada qb..aku terima satu offline ym..dari kabus pagi...sangat pelik nama dia..dia tanya aku napa lama sangat shopping..gila pelikla,,aku rasa ramai yang tak tahu aku kuar qb..hmm dengan tidak semena2 aku pun tulis dalam ym aku "siapa kabus pagi?"..aku dapat respon dari siti khairani..memang dia marah gila ngan kabus pagi..aku pun tak tau apa silap dia..huhu.jasmine pun kata yang dia kna kacau ngan si kabus pagi ni...bole jadi kontrovesi la malam tu..hahaha..jasmine pun emo gak waktu dia kna kaco ngan kabus pagi..aku pun tak brapa pham..aku just maintain jela..apa nak takut,mesti kawan2 kami jugak..hahaha..

lastly,aku tau jugak siapa kabus pagi tu..selepas habis aku jalani lathan tatu(navy) aku dengan rasa keletihan pun balikla..mandi,solat dan duduk didepan laptop..dengan tidak semena2..kabus pagi a.k.a ......... datang kat aku..dan tanya dah tahu siapa kabus pagi??aku ngan agak kekonfiusan pun jawab tak tau lagi,dan dia pun berteka-teki siapa yang selalu lepak kat bilik ko,yang takde ym..aku pun pandang pelik kat dia..Opssssss it's her...jeng..jeng..jeng..
orang yang sangat aku knali..2 tahun kot bersama...,tidur,makan,minum,ketawa,outing,nangis,main2,study..semua yang aku buat adala dia..Si kabus pagi...huhu rasa cngat tertipu..huaaahhhhh..sampai hati kamu si kabus pagi(nama sebenar tidak dipaparkan kerana jasmine ngan siti taktau lagi)..padan muka dorang..hahahahaha..=)

ni nak lepaskan geram plak..aku paling tak suka orang kondemkan aku..rasa macam tercabar..sebelum aku buat lathan petang tadi,aku mmg tak makan tgah hari..nasi satu pun aku tak jamah.rasa cngat lapar kot..aku pun merengek2la lapar..biasala tukan..lpas tu ada plak orang sibuk2 kata aku ni ckap macm tu sebb nak tunjukkan yang aku ni diet..Opsss sorila,aku tak ckap camtu kot...taktau napa dia ckap camtu buat aku rasa sakit hati..pastu dia tanya kawan2 aku yang lain yang dorang makan atau tak..lpas tu ckap nant aku nak mintak rehat waktu lathan nant..sorila,semua yang kerja aku buat semua mesti bersemangat...Itu baru JAWAHIR..aku pun buat lathan macam biasa,last2 aku tgok dia kna ngan coswan(aku tak reti ejala tapi ala2 macm jurulatihla)..lambat buat pergerakan..huhu..aku yang tak makan ni pun dapat buat dengan cepat...padan muka dia,ni yang nak marah ni...hmm aku tak tau la..lama kelamaan aku rasa aku makin cepat marah,rasa macam jahat cangat..dulu btul,aku tak reti nak marah ngan orang,atau rasa cam nak knakan orang..tapi,mungkin sebbkan persekitaran yang aku hidup dipenuhi dengan orang yang suka menindas,suka perlekehkan orang,suka main2kan orang...huh,perbuatan yang aku benci...tapi lama kelamaan aku yang buat camtu gak...hmm semoga aku dapat mengawalnya..Ya Allah bantulah hambamu ini,jauhkan aku ngan sifat mazmumah dekatkan aku dengan sifat mahmudahmu...hmm..huahhh tekanan sih...nak balik umah...
hanya rumah je pengubat jiwa kacau ku..huhu..=(

Thursday, February 19, 2009

+I fEeL GaY toDaY!!!+


aksi manjaku ngan k.Ida..

Today is my happy day..
Do not know why..But,feel like craziest girl..haha..ni gara-gara lepas tatula..Nani belanja aku air kelapa yang tak rasa kelapa..macam air masak..huhu..lagipun masa tu dah lambat dah nak g WUS..malam tu ada kuiz,so terpaksa la gak datangkan..Sebelum tu aku ada cadangan gila nak makan dalam DTSP..So,sebelum naik bas kami,nadia,jasmine,wan ngan aku singgah jap kat U-Shop aku g beli twiesties(my favourite keropok)..=)..nadia beli roti ngan jasmine bawak mentos...
HUiYeAaaaa!!picnic at DTSP..tapi awas dalam DTSP tak bole bawak makanan dan makan..Salah disisi undang2 USM...Jangan ikut macam kami ye adik2..
Jadi kami pun lambatla masuk dalam WUS..walaupun kelas wus agak membosan tapi aku suka cangat masuk kelas ni..Sebb dapat jumpa balik budak2 first year social sciences..Rindu cangat tengok celoteh dorang..rasa gembira cangat kalau jumpa ngan dorang..huhu..sangat2 best..lama tak jumpa k.mariam..huahua..sedih bangat tau..='(..tapi takpe,arini aku dapat jumpa k,ida ngan k,anis..kami picnic sama2 dalam DTSP..yeAhhHH..
Dah habis WUS dengan Kuiz yang ntah hapa2..aku kna g markas plak tuk amik Bat C 20..wah2 dah ada kad pengenalan tentera..So,aku dah tak bole main2 ag..Ada comitment sih..pas tu g mamam bersama geng Navy..huhu..time jalan g mutiara,NONOE @ nor Ainafarahin merangkap kawan baik aku kat matrik dulu telefon...Rupa2nya hari jadi dia hari ini..huhuMaafnyer cyangku..aku terlupa deh..SELAMAT HARI JADI NONOE!!!.=)
Lpas abis mam kat mutiara,aku g makan agi kat berkat plak...hahaha..hari ini asyik makn..makan..dan makan..
Best cangat klau dapat bercerita ngan kawan2..aku paling suka cangat klau dapat berverita,gelak2 main2...baru rasa senang ati..hmmm,sebelum makan berkat,adik aku sebenarnya dah makan dah..aku pun dah makan sekali kat mutiara..Rasa cangat kenyang,,Tapi disebbkan kegatalan adik aku menempah nasi goreng paprik ayam yang rasa ntah hapa2..makanan yang ditempah dan tak habis...aku pun rasa cangat membazir...yang nak jadi klakarnya,aku ad panggil sorang abang tu suh bungkus.....muka memang hampeh ngan tak phamla muka dia camne..
Dah habis bungkus tu,mamat yang muka blur + muka tak pham bagila kat aku nasi yang telah berbungkus.aku dengan penuh budi bahasa,sopan santun dan ala2 perempuan melayu terakhir mengucapkan terimakasih kepada mamat tadi...
nak tau tak apa yang dia jawab????jeng...jeng...jeng....
kita sambung episod yang akan datang....
TUNGGGgguuuuuu....=)

Wednesday, February 18, 2009

Life like a MachiNe..=(

Assalamualaikumwarrahmatullahiwabarakatu...

Lama dah aku tak menaip di blog ni kan..banyak sangat kerja nak buat.kerja..kerja..ngan kerja..tak penah habis dan tak pernah siap..huhu..pelik tapi benarkan..Orang kata kita selalu abaikan benda yang cangat2 penting,tetapi dahulukan yang main2..huhu..
Hari tu kami keluar jalan2 10 orang tu..bayangkan betapa ramai gadis USM keluar sekali.macam nak g rombongan cik kiah..hihi..Saja je jalan2 window shopping,lagipun cian kat adik aku yang tak tahu nak bawa dia g jalan kat penang ni.Hari Ahad yang sangat best kami pun keluar selepas menghentam habis-habisan spageti malam tadi,firstly,kitaorang pegi jalan kat komtar ngan perangin mall..
yang tak bole tahan ramai yang pakai baju pink..Gila batak la kama,siti,nina ngan jasmin..
kalau nak tangkap gambar je mesti dorang je yang sepasang..
huhu..
takpe,lain kali aku komplot ramai2 pkai baju warna sama,tapi kurang bestla..nak jadi lain antara yang lain..hehe..=)
Ni yang makin tensen ni tak dapat nak upload foto..huhu..lain kalila ae..selalu jadi camni..jap2 cube skali lagi..kalau tak bole jugak,mmg dia suh aku wat kerja lain la daripada menulis blog ni.huhu



HwwwwwAaaaaHhhhhh..memang susah nak upload...
huhu..okla adios..

Thursday, February 5, 2009

mY HaNd..AduSssH

Huh,ok...aku tetiba je bangun daripada tidur..ini pun sebab tangan aku rasa sakit sangat akibat kegatalan aku masuk TATU..Aduhai korang rasa korang tahu tak apekejadah tu..klau tau mesti rasa gerun puye..main dengan senjata M16 tu..Berat dalam 3.6 kg..senjata tu aku terpaksa angkat,pusingkan dia...dan goncang-goncang macam buat satu pertunjukan bermain dengan senjata.Kami merupakan perintis bagi pasukan TATU ini.Sebab sebelum ni belum lagi pasukan palapes laut buat latihan ini.hmmm that's is fun,but my hand right now feel like want to brake down.Ooooh no...Mummy plzz help mi,cakit cangat..=(
Dalam pukul 10 pagi nanti adik aku nak datang USM,aku saja ajak dia datang sini supaya tahu suasana dekat Universiti macammana.Hope dia gembira datang kat sini,aku takut tinggalkan dia sebab rasa-rasa macam banyak je aktiviti yang akan aku lakukan dalam minggu ni.Lagi-lagi Ladies Guest Night merangkap Dinner NAVY akan berlangsung tak lama lagi,15 februari 2009.SEmua menaruh harapan yang tinggidekat kami.Aku pun selalu berdoa semoga majlis tu nant berjalan dengan lancar dan semuanya selamat.InsyaAllah..
What is life??..kehidupan ini kadang-kadanga aku rasa macam takde makna,lebih-lebih lagi kehidupan aku dekat Universiti ni.Banyak cabaran,jalan yang berliku,karenah manusia yang perlu aku hadapi.Rasa rindu pulak dengan kehidupan aku masa di sekolah menegah dulu,masa di kolej matrikulasi...Rasa hubungan yang terjalin lebih kuat,lebih teguh dan hati ini rasa lebih tenang.Banyak perubahan yang telah aku lakukan sewaktu di Universiti ini.Mesti korang yang tak pernah merngenali aku rasa camtu jugak.Nonie,roomate aku masa kat matrik dulu pun sama tak percaya dengan perubahan aku ni.Mudah emotional,suka main-main,yang paling sedih mesti lambat buat kerja yang lecturer kasi.Dulu aku bukan macam ni ok..Maybe bagi pandangan korang dulu aku agak ulat buku,duduk dekat meja seharian mengadap benda alah tu,skema skit kot..hEee~dulu aku rasa aku lebih matang berfikir kot,Don't knowla,something merunsingkan aku sekarang ni.Tapi tak tahu apa..Hmmm moga-moga Allah tahu persoalan yang merunsingkan aku ini.Dan bantulah hambamu ini,Ya Allah..
Nak tahu tak cerita sedih korang,berat badan aku dah naik..huhu.Tak tahula sebab apa,padahal aku selalu je turun training,hari tu lagila gi hiking pergi pulau kerachut.Ingat berat badan turun tapi naik..WaaAAaaaaaaa..sedih gue...Knapa perempuan amat sensitif dengan berat badan dorang???hmmmm...