Wednesday, January 28, 2009

My SpiRiT...


Bila kau letih dan hilang semangat..
ALLAH tahu betapa kau telah mencuba..
Bila kau rasa ketinggalan & masa meninggalkan mu..
ALLAH setia disisimu..
Bila kau telah mencuba segalanya,tetapi tidak tahu tujuan...
ALLAH adalah penyelesaiannya...
Bila tidak ada yang bererti buatmu, lalu kamu keliru dan kecewa..
ALLAH adalah JAWAPANNYA...


Tuesday, January 27, 2009

Hepi BeSday AdAh & aMiR...

Along dan saya yang sponsor kek ni..=)


Achik,AyEd,Amir,mama,Adah ngan Along..=>


Aku ada kat bilik skarang ni..semua blum balik USM lagi,tapi aku dah balik da...tinggal sorang je dalam bilik..hmmm,takpe boleh isi masa lapang dengan blog..huahuahua..tadi sampai stesen bas sg nibong dalam pkul 4.56 pagi..Dasyat tak aku bole ingat...hihi..sebab akak sebelah aku gerak aku drastik cangat..terkejut deh...

Masa dalam bas kan..nasib baik nset aku tak hilang...huhu..dah sangat cuak da,sebab nset ni teramat berguna bagi aku.walaupun da buruk..hmm crita dia camni,masa aku naik bas..aku pun bermesejla sampai tertido-tido.Aku pegangla nset tu sambil mata dah terpejam.Bangun-bangun je,dalam pkul 2 pagi,tak perasan lagi nset tak da..Tup.tup,aku macam ada insting yang nset aku dah takde.Terus gelabah aku,nasib baik masa tu pak cik bas berhenti rehat jap..Aku pun dengan sedikit gelabah(ye ke???)pergila mencari nset,dengan kakak yang dok sebelah aku pun aku buli dia cari skali..hihi..=)

Memang dah pusing dlam 3 round dah,aku pun malasla nak mencari agi..Sebab orang dalam bas tu pun tgok macam pelik je aku ni..kang barang ada yang hilang disalahkan aku pulak..takmo eden..pastu aku mulala keluar semua doa yang ad..tawakal banyak2..Sampai satu masa aku tgok kat blakang,macam nset aku,tapi aku rasa mcam bukan...Dalam hati aku kata,pegi je la tgok..tak luak pun kan..Aku pun g la tgok kat bawah kerusi untie tu...Skali itu nset gue..Sangat bahagia waktu tu..hilang cuak aku,klau hilang habisla kna ngan mama aku lagi..Sebab sebelum ni dah banyak benda yang hilang,dompet,ic,kad bank,padahal surat beranak ngan sijil spm dulu pun nyaris-nyaris nak hilang.Nasib baik jumpa balik..Alhamdulillah..

Sebelum balik sambut besday adik aku,farah ngan amir..Besday dorang lambat agi,tapi sebab aku nak balik dah,Kami sekeluarga sanbut awal..Sambut besday macam satu perkara wajib bagi kami sekeluarga..Kalau ada besday family kami yang tak disambut..habisla,nant ada yang majuk..Yang nak jadi lawak nya..semua nak tiup lilin..Farah sampai nangis2 sebab dia tak dapat nak tiup..hihi..=)..comel sangat mereka ni,rasa cam tak nak balik usm je...Nak gurau-gurau ngan dorang..huhu..
Ok nak relekskan badan la..Sebab sampai bilik je aku trus online..Need resT..Semoga hari ini lebih baik daripada sebelumnya..=)

Wednesday, January 21, 2009

BaLik UmAh,RaYa CinA!!

skrang dah pukul 5.32 ptang..hmm malam ni nak balik dah,cuti raya cina ni.Tapi 29 aribulan kna datang sini balik sebab ada ACT(Annual Continuous Training).Semua ni semua disebabkan navy.Percaya tak aku masuk navy.Aku pun tak percaya sebenarnya,nak ckap stamina kuat,kaki aku ada masalah sejak kecil lagi.Tak cukup kalsium opah aku cakap sebab aku ni puyerla panjang.Tapi urat kontot je..hehe..
Ari ni rasa tak sedap hati cangat..cz ada orang sakit kan hati aku...cian kat kiter tau..huhu..takpe,last2 aku dah buang frenster ngan ym dia..jahat tak aku..hihi..=p..
takde,wat semua tu sebab ada sebab...aku bukan orang yang terburu-buru,mesti fikir sebelum bertindak..yeah!!!!
Hot news!!!about da president barrack hussein obama.Dengar cita nak betulkan semua masalah yang muncul dalam dunia ni.Hope semua dapat berjalan dengan lancar.Lebih-lebih lagi isu dekat palestin yang hangat diperkatakan.Israel yang durjana sanggup membedil,membunuh segala apa yang ada di tebing gaza..Manala sifat keperikemanusiaan yang ada dalam diri??
Rasanya mereka semua binatang buas yang terlalu dahaga akan darah orang palestin.Kejam sangat Kejam!!aku baca berita tentang palestin boleh menitiskan air mata.Tak sanggup tengok kanak-kanak yang tak bersalah mati begitu sahaja,kehilangan keluarga,zaman riang ria sebagai kanak-kanak.Mereka hanya menangis dan meratapi akan kehilangan insan yang dikasihi.Semua ini bagai dirancang,seelum perlantikan obama,bush telah membuat segala kucar kacir,padahal 2 hari sebelum obama diisyhtiharkan sebagai presiden.Israel mula mengambil langkah dalam mengurangkan serangan.Hmmmm,Nau'zubillah semoga tidak berlaku lagi dimana-mana negara.
Rindu,rindu dan rindu...Dekat adik-adik aku yang comeii.Sangat best kalau jumpa dorang.Bole hilang segala rasa yang kurang menyenangkan dalam hati.

Sunday, January 18, 2009

YeAh...Free!!!..=)

Hohoho...huaahh i feel so free today...tapi,ptang ni ada latihan hoki pulak...kak leeya mintak aku mainkan untuk team dorang..It's okay..bcoz,aku bukan slalu bersukan cangat pun..main kat sekolah dulu pun ape je..tinting,galah panjang,congkak,batu seremban..haha..ngexxx dulu..takut sih nak main bnda2 ganazzz camni..kawan aku dah bape kali lebam dia puye kaki..nak patah tangan pun ad..huu..aku nak g main ni untuk sukad..yang dulu tu aku main tuk apetah aku pun tak pasti..meh sini nak kongsi gambar kegembiraanku swaktu first time main hoki dulu...hmm pnat da nak upload..tapi takley gak,takpe nanti aku kongsikan lain kali ae..hmm okay let's we discuss bout globalization.This is da topic that my lecturer sau216e,Dr Reevany teach us..Globalization,cyberculture and future study.Ohhh i think dis is very difficult for person like me to understand or do the course work of dis class.but nothing can I do,just to be independent to think byond,act beyond and achieve beyond(dis is the motto of dr,reevany create for his class)..=p.

Thursday, January 1, 2009

We musT makE a Choice..

Bissmillahirrahmanirahim...Today is my first post...I'm very new here..hmm..Actually,bloggers is not my favourite things that i will do..wifi at here,usm..is very low..cam hampeh la..huh,tak tau nak tulis ape..tapi harap2 smua dapat berjalan dengan lancar.Sekarang ni aku ada dekat dalam library.Sunyi giler tau.macam takde orang langsung.horror btul.huhu.nak tulis blog ni dalam bahasa english..tapi tak pandaila pulak.tapi jangan risau aku akan cuba rojakkan dia..=).chayok!!hari ni takde cerita yang best.tapi rasa lega sangat sebab dapat balik rumah hari tu..dapat tengok muka mak ngan abah yang boleh mengubat rasa tak tentu arah dalam hidup aku ni.Susah btulkan nak wat keputusan..hmmm...but we must make a choice..okeh..that's all..nak balik bilikla.kat dalam library ni sejuk sangat..naik beku pulak..Grhhhh(kakiku dah menggeletar kesejukan).

p/s:sebenarnya aku dah delete blog yang lama..
sebab.....hmmm adola..hehe..=)